Peste 6.600 de candele au fost aprinse în Parcul Herăstrău în amintirea victimelor SIDA6.619 candele roșii au fost aprinse duminică, în Parcul Herăstrău din Capitală, câte una pentru fiecare persoană ce a decedat în urma SIDA în România. Evenimentul a fost organizat de Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), împreună cu Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB). 

Peste 6.600 de candele au fost aprinse in Parcul Herastrau in amintirea victimelor SIDA
Peste 6.600 de candele au fost aprinse în Parcul Herăstrău în amintirea victimelor SIDA
Foto: NDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

6.619 candele roșii au fost aprinse duminică, în București, câte una pentru fiecare persoană ce a decedat în urma SIDA în România. Evenimentul a avut loc în parcul Herastrău - intrarea Charles de Gaulle, între orele 18:30 și 20:30 și a fost organizat de Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), împreună cu Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB). 

În a treia duminica de mai a fiecarui an, mii de comunitati din intreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumanari si candele in memoria celor care au murit in urma SIDA.

În România, ritualul aprinderii lumanarilor isi propune sa aduca un omagiu colectiv romanilor disparuti din cauza SIDA, sa transmita un mesaj de incurajare copiilor si adultilor care traiesc cu HIV/SIDA si sa lanseze un indemn la prevenire si solidaritate celorlalti semeni ai lor.

Etichete: Asociaţia Română Anti-SIDA, HIV, Parcul Herăstrău, SIDA, Societatea Studenților în Medicină din București

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE