Peste 600 de pompieri de la ISU București-Ilfov vor fi prezenți în zona bisericilor, de PaștePeste 600 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov vor monitoriza şi gestiona situaţiile de urgenţă care s-ar putea produce la lăcaşurile de cult, în perioada Paștelui.

Peste 600 de pompieri de la ISU Bucuresti-Ilfov vor fi prezenti in zona bisericilor, de Paste
Peste 600 de pompieri de la ISU București-Ilfov vor fi prezenți în zona bisericilor, de Paște
Foto: digi24.ro

Pompierii vor fi prezenți în 17 locații unde, an de an, participă un număr ridicat de credincioşi, dintre care amintim: Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, Biserica Popa Soare, Biserica Radu Vodă, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Pasărea, Mănăstirea Căldărușanca, transmite ISU.

Totodată, în perioada premergătoare Paștelui Ortodox, instituția noastră a efectuat recunoașteri și verificări în teren, pe linia respectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la 17 unități de cult din București și Ilfov. Acestea au vizat înlăturarea cauzelor potențial generatoare de incendii și instruirea personalului pentru intervenție, în cazul producerii unei situații de urgență. Cu acest prilej au fost constatate 48 de deficiențe, în urma cărora au fost acordate 46 de avertismente. Principalele neconformități au vizat amplasarea incorectă a mijloacelor de primă intervenție, deschiderea ușilor în sensul invers evacuării, precum și pozarea conductorilor electrici pe materiale combustibile din lemn.

Pentru ca manifestările religioase să se desfășoare fară incidente, ISU recomandă participanților adoptarea următoarelor măsuri:

- Aprindeți lumânările în locurile special amenajate;
- Manifestaţi prudenţă în utilizarea lumânărilor în cadrul mulţimilor;
- Parcarea autoturismelor personale se va realiza astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale pompierilor.
În cazul producerii unui incendiu acționați pentru:
- Anunţarea incendiului la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112;
- Stingerea incendiului cu mijloace de primă intervenţie.

Etichete: isu, Paşte, paste 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE