Peste 630 de accidente s-au produs din cauza bicicliştilor, de la începutul anuluiPeste 630 de accident s-au produs din cauza bicicliştilor în primele nouă luni ale anului, în urma cărora 86 de persoane au murit şi 553 au fost rănite grav, potrivit Poliţiei Române.

Peste 630 de accidente s-au produs din cauza biciclistilor, de la inceputul anului
Peste 630 de accidente s-au produs din cauza bicicliştilor, de la începutul anului

Abaterile bicicliştilor au reprezentat cea de-a treia cauză care a dus la producerea accidentelor rutiere grave, pe fondul căreia, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, s-au produs 634 de accidente, reprezentând 10,18 la sută din total, rezultă din datele Poliţiei Române.

Poliţiştii au făcut, în 6 şi 7 octombrie, controale pe drumurile din toată ţara, în urma cărora au sancţionat 2.808 biciclişti petnru abaterile din trafic.

În cele două zile au fost date 11.317 de amenzi şi avertismente pentru încălcarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice, în afara celor pentru biciclişti fiind date 727 de sancţiuni pietonilor, 526 căruţaşilor şi 31 celor care conduc mopede, a precizat Poliţia Română.

În primele nouă luni ale anului s-au produs 6.222 de accidente rutiere grave, în care au decedat 1.341 de persoane şi alte 5.902 au fost rănite grav. Numărul accidentelor din acest an a fost cu 457 mai mic decât cel de anului trecut.

Persoanele care merg pe drumurile publice trebuie să aibă biciclete echipate cu dispozitiv de frânare, cu avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant. Bicicliştii trebuie să se asigure la schimbarea direcţiei de mers, chiar daca este prioritate de trecere şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului.

Poliţiştii le recomandă bicicliştilor să poarte cască de protecţie, care le-ar putea poate salva viaţa în cazul unui accident.

Etichete: accident bicicletă, accident rutier, biciclist accidentat

0/4 COMENTARII
Dragos
13 oct 15:30
+0
VOTURI
-0
Si ce legatura are cu articolul ?
Ion
10 oct 11:51
+0
VOTURI
-0
Nu mai putem în calitate de pietoni circula pe străzile Bucureștiului pe trotuare și pe treceri de pietoni în condiții de siguranță din cauza masinilor parcate pe trotuare si treceri!
"A vedea" Eugen
10 oct 09:26
+0
VOTURI
-0
"Persoanele care merg pe drumurile publice trebuie să aibă biciclete echipate cu..."
Super tare! Deci oricine merge pe un drum public trebuie sa aiba o bicicleta, indiferent ca e pieton sau sofer... Grea limba romana!

@Eugen: "A vedea" si trotuarele de la acele treceri. Nu cumva bordurile sunt lasate doar pe portiunea trecerii de pietoni? Si atunci pe unde vrei sa coboare biciclistii?

Si inca ceva. E usor de observat paiul din ochiul celuilalt, dar greu de vazut barna din proprii ochi. Tu, ca pieton, circuli MEREU pe unde trebuie? N-ai trecut niciodata strada pe langa trecerile de pietoni? N-ai trecut niciodata strada pe rosu? N-ai mers niciodata pe carosabil sau pe pistele de biciclete MARCATE?
Cand o sa fii tu exemplu de corectitudine, atunci sa te uiti la altii.
Eugen
09 oct 18:12
+0
VOTURI
-0
Pe bicicliștii ce călăresc bicicletele pe treceri de pietoni nu-i văd agenții de circulație.Nu mai putem în calitate de pietoni circula pe străzile Bucureștiului pe trotuare și pe treceri de pietoni în condiții de siguranță din cauza lor.Călăresc bicicletele pe trotuare și pe treceri de pietoni periclitând traficul pietonal.A vedea trecerea de pietoni de pe Strada Episcopiei de la intersecția cu Calea Victoriei,trecerea de pietoni de pe Strada Știrbei Vodă de la intersecția cu Calea Victoriei,trecerea de pietoni de pe Calea Victoriei de la intersecția cu Strada Dem Dobrescu,trecerea de pietoni de pe Strada Schitu Măgureanu de la intersecția cu Bulevardul Regina Elisabeta de pe sensul Bulevardul Carol I Bulevardul Mihail Kogălniceanu etc.De pericolele astea de peroane de tramvai înguste lipsite de bare de protecție nu ne-au scăpat conducerile de până acum ale PMB dar piste de biciclete pe trotuare și pe treceri de pietoni au știut a face.Bicicleta e mijloc rutier;în consecință pistele se fac pe carosabil una –> pe sensul –> și una

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h