Peste 8.000 de persoane au participat la MARŞUL BICICLIŞTILOR din Bucureşti. GALERIE FOTO ŞI VIDEOMARŞUL BICICLIŞTILOR 2015. Bucureştenii de toate vârstele au participat la marşul organizat sâmbătă, în Capitală. Peste 8.000 de biciclişti au invadat străzile principale ale oraşului, pornind din Piaţa Charles de Gaulle, până la Piaţa Victoriei şi apoi în Parcul Tineretului, pentru a cere "un oraş pentru oameni".

MARŞUL BICICLIŞTILOR BUCUREŞTI, SÂMBĂTĂ, 25 APRILIE 2015. Peste 8.000 de biciclişti au luat cu asalt Capitala, la marşul organizat sâmbătă, iar traficul a fost restricţionat pentru protestul iniţiat de cei care preferă să circule pe două roţi. La eveniment au participat biciclişti de toate vârstele, care au cerut mai multe piste de biciclete în Capitală. Unii părinţi au venit cu bebeluşii la marş, pentru a cere un oraş mai curat pentru copiii lor.

La marşul bicicliştilor au participat şi persoane cu dizabilităţi, care resimt cel mai mult lipsa unor trasee adecvate transporturilor alternative.

MARŞUL BICICLIŞTILOR, SÂMBĂTĂ, 25 APRILIE 2015. Pe traseu, participantii au facut mai multe opriri. Aceştia şi-au întins bicicletele pe asfalt pentru a simula o moarte subită, subliniind astfel faptul că este foarte riscant pentru ei să circule prin Capitală. Oamenii au spus că vor să vadă şi mai multă disciplină în trafic, pentru că străzile Capitalei nu sunt sigure pentru cei care circulă pe două roţi.

Biciclistii au parcurs un traseu de aproximativ 15 kilometri. Pentru ei a fost oprita curculatia pe mai multe artere principale din Bucureşti. Marsul a pornit din Piata Charles de Gaulle, iar participantii au trecut prin mai multe zone importante din oras, printre care Piata Victoriei, Pasajul Basarab, Splaiul Independentei, iar in final Parcul Tineretului.

 

 

Am prins un unghi super la bd Elisabeta unde se facea stanga spre Izvor (panta, soare) dar "am vrut sa fac o filmare dar am apasat pe poza" (am stat 6 minute cu mana in sus degeaba :d ), asa ca am tras o fuga sa va prind la Bd Maradesti :)

Posted by Flavius Farcaș on Saturday, April 25, 2015

Imagini cu marşul bicicliştilor de pe Calea Victoriei:

 

M-am oprit după 5' de filmat, dar plutonul era mai lung. :)  #oraspentruoameni

Posted by Elena Cîrîc on Saturday, April 25, 2015

Marşul bicicliştilor a fost susţinut şi de preşedintele Klaus Iohannis, care, deşi nu a pedalat alături de ei, a anunţat pe Facebook că este alături de bicicliști și că îndeamnă cât mai multe persoane să se deplaseze folosind bicicleta.

Bicicliştii s-au întâlnit pe traseu şi cu un cuplu care s-a căsătorit sâmbătă. Mirele şi mireasa s-au fotografiat în mijlocul bicicliştilor.

 

 

Atunci cand intalnesti o mireasa se spune ca evenimente placute vor avea loc!!!Sper sa aduca noroc si sa avem parte de cat mai multe piste!!

Posted by Ioana Stanescu on Saturday, April 25, 2015
 

Alţi 470 de biciclişti se vor îndrepta către mare. Printre cei care au anunţat că vor pleca cu bicicleta pe litoral se numără şi Lucian Mândruţă.

 

 

Echipa de 470 biciclisti care se aventureaza pana la mare sustine marsul "Vrem un oras pentru oameni!"

Posted by MaiNoi on Friday, April 24, 2015

MARŞUL BICICLIŞTILOR, SÂMBĂTĂ, 25 APRILIE 2015. Bucurestiul a avut peste 100 de kilometri de piste pe sosea pana la sfarsitul lui 2012, dar acestea au fost desfiintate dupa ce politia le-a declarat ilegale, iar cele 24 de milioane de lei cheltuiti pentru investitie au fost practic aruncati pe fereastra. Acum au ramas doar 8 kilometri pe sosea, iar aceste piste sunt de multe ori blocate de masini, stalpi, cosuri de gunoi ori statii de autobuz, potrivit stirileprotv.ro.

Etichete: biciclisti, mars biciclisti Bucuresti, mars protest biciclisti, marșul bicicliștilor, protest biciclisti

0/5 COMENTARII
Clau
27 apr 10:48
+0
VOTURI
-0
Ce gunoaie au lasat in urma protestatarii? Tu esti obisnuit cu adunarile cu mici bere si manele unde raman munti de gunoaie...
velo
27 apr 00:22
+0
VOTURI
-0
Noi nu blocam traficul noi facem parte din trafic. Acuzarea de blocare a traficului este etichetată de către unii ca fiind o ipocrizie, deoarece șoferii sunt rareori învinovățiți pentru blocajele de trafic, care se întâmplă mult mai des decat adunarile biciclistilor.
Barzoi
26 apr 19:55
+0
VOTURI
-0
Biciclistii tocmai au demonstrat ca-s mai tarani decat soferii de BMW second hand din anii '90, o contraperformanta remarcabila.
Libertatea de exprimare si de adunare nu inseamna libertatea de a bloca altora drumul, de a face scandal pe sub geamurile altora si de a lasa in urma gunoaie. Daca organizatorii sunt intr-adevar ecologisti, astept sa plateasca macar curatenia de dupa mars.
unromanramas
26 apr 19:00
+0
VOTURI
-0
Tu, romanule plecat, iti dai seama ca si tu esti vazut exact la fel de catre cei la care ai plecat? Un invadator provincial, venit de la coada vacii, care odata ajuns la mai bine considera ca el "s-a nascut poet"...
Dar, ce pot cere? Daca mai sunteti de-astia, plecati, va rog frumos. De-abia vom ramane doar cei care suntem mandri de ceea ce suntem, fara sa mai fim balacariti de tot soiul de cocalari semi-analfabeti.
unromanplecat
26 apr 10:24
+0
VOTURI
-0
catre cocalalrul(/a) semi-analfabet(/a) care a scris articolul: oamenii participanti la aceasta manifestatie nu au cum sa "invadeze" orasul in care traiesc. Adevaratii invadatori sunt provincialii de la coada vacii care odata ajunsi in Bucuresti considera ca s-au nascut in masina.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE