Peste 800 de MILIOANE de EURO vor fi daţi de GUVERN pentru îmbunătăţirea condiţiilor din puşcăriiCalendarul de măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi a sistemului de probaţiune a fost aprobat de Guvern, valoarea totală estimată pentru aplicarea lui este de 838,45 milioane euro şi prevede înfiinţarea a 10.895 locuri noi de cazare şi modernizarea a 1.651 locuri, până în 2023.

Guvernul imbunatateste conditiile din puscarii pana in 2023
Guvernul îmbunătăţeşte condiţiile din puşcării până în 2023

Guvernul a aprobat, miercuri, la propunerea Ministerului Justiţiei şi Ministerului Afacerilor Interne, Memorandumul privind calendarul de măsuri necesare îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie şi a sistemului de probaţiune, se arată într-un comunicat.

"Valoarea totală estimată pentru punerea în aplicare a Calendarului de măsuri, pentru perioada 2016-2023, este de 838,45 milioane euro, investiţie distribuită între Administraţia Naţională a Penitenciarelor – 740,23 milioane euro, Direcţia Naţională de Probaţiune – 21,47 milioane euro şi Ministerul Afacerilor Interne – 76,73 milioane euro", a declarat Guvernul.

Documentul aminteşte că, în prezent, sistemul penitenciar se confruntă cu un deficit al locurilor de cazare, iar după aprobarea calendarului, Administraţia Naţională a Penitenciarelor urmează să creeze un număr de 10.895 locuri noi de cazare şi să modernizeze 1.651 locuri, până în anul 2023.

De asemenea, se stipulează că "dezvoltarea capacităţii de cazare la nivelul sistemului penitenciar generează necesitatea încadrării de personal suplimentar, memorandumul prevăzând încadrarea a 5847 de persoane până în anul 2023".

"În ceea ce priveşte Direcţia Naţională de Probaţiune, în calendarul de măsuri sunt cuprinse 4 acte normative care privesc normalizarea cadrului de implementare a noilor sancţiuni neprivative de libertate, prin acoperirea vidului existent în prezent în care activitatea de probaţiune este realizată după norme tranzitorii. De asemenea, tot aici sunt cuprinse măsuri privind resursele umane, astfel încât să se reducă volumul de activitate /consilier de probaţiune, prin suplimentarea graduală a schemei de personal, până în 2018, cu 626 de posturi consilier de probaţiune, şi încadrarea a 171 angajaţi pentru a realiza atribuţiile de secretariat şi administrative, realizate în prezent tot de consilierii de probaţiune", se mai spune în comunicat.

Ministerul Afacerilor de Interne, prin Inspectoratul General al Poliţiei Române, urmează să creeze 1.769 locuri noi de cazare, prin construirea, modernizarea, consolidarea şi extinderea centrelor de reţinere şi arestare preventivă şi să renoveze 283 locuri de cazare prin lucrări de reparaţii curente, până în 2020.

Etichete: Calendarul de măsuri pentru îmbunătăţirea condiţii detentie, conditii detentie romania, conditii puscarii, Guvern, imbunatatire conditii puscarii, puscarii romania

0/2 COMENTARII
SLC
28 Apr 07:49
+0
VOTURI
-0
Investitia in noi inchisori este prioritara in Romania. Si nu numai pt a nu mai fi condamnati la CEDO si a cotiza mereu la infractori. Ci pt ca e nevoie de locuri de "cazare", dsaca justitia incepe sa-si faca treaba.
geo
27 Apr 16:34
+0
VOTURI
-0
dar din camine, din azilele de batrani, din spitale, din orfelinate nu s-au gandit sa le imbunatateasca? Macar sa-i scoata pe infractori la munca sa invete o meserie ca atunci cand o sa iasa sa nu dea din nou in cap la oameni.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE