Peste 900 de angajați au obligat în instanță Televiziunea Română la majorarea salariuluiAproape 950 de angajaţi ai Societăţii Române de Televiziune (SRTv) au obligat în instanță societatea la majorarea salariului lor de bază.

Peste 900 de angajati au obligat Televiziunea Romana la majorarea salariului
Peste 900 de angajați au obligat Televiziunea Română la majorarea salariului
Foto: ziarulincomod.ro

Până în prezent, 946 de angajaţi ai Televiziunii Române au câştigat definitiv şi irevocabil procesele împotriva TVR, a explicat, pentru MEDIAFAX.ro, Valentin Budeanu, vicepreşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), sindicatul reprezentativ al Televiziunii Române.

Astfel, Televiziunea Română este obligată de instanţă să majoreze salariile de bază, cu indicii preţurilor de consum, şi să plătească diferenţele salariale rezultate în urma acestei majorări. De asemenea există trei dosare în care procesul a fost pierdut, în acest caz fiind vizaţi 30 de angajaţi ai televiziunii publice.

Cu toate acestea, procese ale SPUSTV, dar şi ale altor sindicate vor fi în continuare, în perioada martie - aprilie, a mai spus Budeanu.

Dintre cei 946 de angajaţi, peste 720 au fost reprezentaţi de SPUSTV într-un proces colectiv, care a fost câştigat recent de salariţii televiziunii publice. Astfel, pe 29 ianuarie, Televiziunea Română a fost obligată de Curtea de Apel Bucureşti să majoreze salariile de bază ale unui număr de peste 720 de angajaţi, cu indicii preţurilor de consum, şi să plătească diferenţele salariale rezultate în urma acestei majorări, decizia instanţei fiind definitivă.

Acest proces a vizat obligarea Televiziunii Române la majorarea salariului de bază cu indicii de creştere a preţurilor de consum, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică, raportaţi la salariul de bază. Indicii sunt aferenţi anilor 2008 - 2011 şi primului trimestru din 2012, după cum a relatat agenţia MEDIAFAX în anul 2014, când a început acest proces.

În acest context, reprezentanţi ai SPUSTV s-au întâlnit, pe 1 februarie, cu reprezentanţi ai administaţiei TVR, sugerându-le să negocieze eşalonări cu fiecare dintre cei peste 900 de angajaţi în parte, pentru sumele câştigate de fiecare, "astfel încat să nu se ajungă la executări silite", după cum a explicat Dragoş Bocanaciu, preşedintele sindicatului. "Aşteptăm să pună în aplicare sugestia noastră", a spus Bocanaciu.

Etichete: salariu, tvr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE