Peste o sută de noi cazuri de rujeolă, într-o săptămână. Câţi oameni sunt bolnavi în RomâniaPeste o sută de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, aproape jumătate dintre acestea în judeţele Constanţa şi Buzău. Numărul total de cazuri a ajuns la 14.246, peste 13.500 fiind la persoane complet nevaccinate.

Peste o suta de noi cazuri de rujeola, intr-o saptamana. Cati oameni sunt bolnavi in Romania
Peste o sută de noi cazuri de rujeolă, într-o săptămână. Câţi oameni sunt bolnavi în România

Potrivit ultimei raportări a specialiştilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultima săptămână s-au înregistrat 104 noi cazuri de rujeolă în 15 judeţe şi în municipiul Bucuresti.

Aproape jumătate dintre cazurile noi au apărut în judeţele Constanţa (26) şi Buzău (20). Număr mai mare de cazuri s-a mai înregistrat în judeţele Iaşi (13) şi Vaslui (10).

Numărul total de cazuri a ajuns la 14.246 de la debutul epidemiei, 13.595 fiind la persoane care nu s-au vaccinat cu nicio doză de vaccin, peste 11.000 fiind la copii cu vârste cuprinse 0 şi 9 ani. 479 de pacienţi cu rujeolă au primit o doză de vaccin, iar 172 au fost vaccinaţi cu două doze.

|S-au înregistrat şi 57 de decese în România, dar niciunul în ultima săptămână.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Etichete: cazuri noi rujeola, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, imbolnavire rujeola, rujeolă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h