Peste un milion de fotografii şi cadre, la „Vama sub Lumini de Oscar” 2015 FOTOCea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale „Vama sub lumini de Oscar”, cel mai mare festival de arte vizuale din România, s-a încheiat, duminică, odată cu anunţarea câştigătorilor din acest an. În 2015, festivalul a strâns peste 350 de cursanţi români şi străini, aceştia fiind provocaţi să înveţe şi să experimenteze cela mai noi şi inedite tehnici folosite în fotografie, film sau pictură. „Vama sub lumini de Oscar” înseamnă deja o comunitate a pasionaţilor de arte vizuale care creşte ca număr şi valoare de la an la an, iar membrii acesteia au dezvoltat în timp prietenii sau colaborări profesionale trainice. Dar…„Vama sub lumini de Oscar” 2015 nu a însemnat doar cei peste 350 de cursanţi care au realizat 1 milion de fotografii în timpul festivalului ci şi mii de participanţi la concertele, expoziţiile şi proiecţiile de filme româneşti şi străine.

Cea de-a şasea ediţie a celui mai mare festival de arte vizuale din România – „Vama sub lumini de Oscar" s-a încheiat, duminică, după ce timp de aproape 10 zile peste 350 de cursanţi, pasionaţi de arte vizuale din ţară şi străinătate, au fost provocaţi să îşi depăşească limitele, să înveţe şi să experimenteze de la cei mai buni lectori români şi străini. În 2015, Festivalul Internaţional de Arte Vizuale „Vama sub lumini de Oscar" a însemnat atât cursuri, seminarii şi ateliere practice gratuite pentru pasionaţii de film, fotografie şi pictură cât şi expoziţii, proiecţii de film, spectacole de teatru şi concerte în aer liber.

CITEȘTE ȘI: Tehnici de fotografie vechi de 170 de ani la Festivalul "Vama sub lumini de Oscar". FOTO

Cel mai aşteptat moment din cadrul festivalului a fost decernarea trofeelor VSLO 2015 care certifică munca depusă de participanţi în cadrul festivalului. La categoria FILM, pe locul I s-a clasat filmul „Nopţi de vamă", care a obţinut şi trofeul la această categorie, fiind urmat pe locul II de pelicula „Vasca şi marea", iar pe III – „Paşaport de Vamă". Pentru cea mai bună imagine a fost premiat Claudiu Mărginean, iar pentru film experimental Paul Cimpoeru. La categoria FOTOGRAFIE, trofeul VSLO 2015 i-a revenit lui Ioannis Stamatogiannis (Grecia). Trofeul pentru activitatea din întregul festival (categorie în care au fost evaluaţi toţi participanţii) a fost câştigat de Cristina Bazar. De asemenea, cele mai bune lucrările realizate de participanţii de la categoria PICTURĂ au fost expuse într-o expoziţie specială organizată în cadrul festivalului.

CITEȘTE ȘI: Vama sub Lumini de Oscar 2015: Fotografia de motorsport - irepetabilă. CÂȘTIGĂTORII, GALERIE FOTO

„Vama sub lumini de Oscar nu este doar un festival ci este provocarea pe care ne-am asumat-o încă de la prima ediţie, de a dezvolta artele vizuale din România. Este o poveste în imagini despre România frumoasă pe care o spunem de la an la an şi care, prin participanţii şi lectorii de la VSLO, se propagă în toate colţurile lumii. Anul acesta „Vama sub lumini de Oscar" a însemnat un număr mai mare de participanţi, printre care foarte mulţi străini. Am încercat şi cred că am reuşit să conturăm un program complex de cursuri şi ateliere susţinute de lectori de top, din care mai bine de jumătate au fost străini. Acest lucru a dus şi la creare unui limbaj universal între toţi cei care au venit la festival, un limbaj al artelor vizuale bazat nu pe cuvinte ci pe imagini. Chiar dacă acum tragem cortina peste VSLO 2015 trebuie să vă spunem că festivalul va continua în comunitatea pasionaţilor de arte vizuale pe care „Vama sub lumini de Oscar" a creat-o în cele şase ediţii. Astfel, lectorii şi cursanţii îşi vor continua cursurile şi atelierele la distanţă, pe grupurile create pe reţele de socializare, unde se vor perfecţiona continuu învăţând unii de la alţii. Tuturor celor care iubesc artele vizuale le spunem că am început deja să lucrăm la ediţia din 2016 în care vom încerca să aducem cele mai interesante cursuri, seminarii şi ateliere de arte vizuale" spune Cătălin Rudolf, directorul Festivalului Internaţional de Arte Vizuale „Vama sub lumini de Oscar".

CITEȘTE ȘI: Vama sub Lumini de Oscar 2015 - Tabu-ul nudității - CÂȘTIGĂTORII, GALERIE FOTO

Cel mai mare festival internaţional de arte vizuale din România – „Vama sub lumini de Oscar" s-a desfăşurat în perioada 21 – 30 august 2015 şi a cuprins atât cursuri, seminarii şi ateliere practice gratuite pentru pasionaţii de film, fotografie şi pictură cât şi expoziţii, proiecţii de film, spectacole de teatru şi concerte în aer liber. La ediţia din acest an s-au înscris la cursurile şi atelierele organizate peste 300 de cursanţi din întreaga ţară dar şi din străinătate. De asemenea mii de oameni au participat şi în acest an la concertele, spectacolele de teatru şi proiecţiile de film care au întregit programul festivalului.

La „Vama sub lumini de Oscar" fiecare seară a fost dedicată proiecţiilor de filme, documentare şi reportaje. Pe plajele de la „Papa La Şoni" şi „Acolo Bar" au existat două ecrane gigant unde au fost proiectate documentare româneşti şi străine, filme de scurt metraj şi lung metraj şi reportaje marca „În Premieră" realizate de Carmen Avram. De asemenea, au fost zile dedicate filmului străin (britanic, norvegian, ucrainean şi suedez), proiecţiile fiind realizate în parteneriat cu Directory Films (Ucraina), Ambasada Norvegiei, Ambasada Suediei, British Council şi Cluj Shorts. Spiritul din Vama Veche nu a fost uitat şi fiecare seară a festivalului s-a încheiat cu concerte în aer liber susţinute de Lemon Bucket Orkestra (Canada), Kumm, Lucia, InFusion Trio, Adrian Naidin Band, The R.O.C.K. AC/DC Tribute, Trupa Veche şi Timpuri Noi sau piese de teatru ca Reflection (Lightwave Theatre Company) sau Maria Tănase Tribute.

Despre „Vama sub lumini de Oscar"

„Vama sub lumini de Oscar" înseamnă şase ediţii în care iubitorii artelor vizuale moderne au fost provocaţi să înveţe şi să experimenteze cele mai noi, mai complexe şi mai profesioniste tehnici în domeniu. Începută în 2010, povestea festivalului este „scrisă" an de an în miile de imagini şi cadre realizate de către pasionaţii de fotografie şi film la Vama Veche. În prezent, festivalul „Vama sub lumini de Oscar" este cel mai mare festival de arte vizuale din România şi adună an de an sute de pasionaţi de arte vizuale atât din ţară cât şi din străinătate.

Etichete: review, vama sub lumini de oscar, vama sub lumini de oscar 2015

0/1 COMENTARII
Stavila Dan
08 sep 10:39
+0
VOTURI
-0
Mina cu bani! Oferta absolut noua! Am cucerit rapid intreaga Romanie! Oamenii au inceput deja sa castige bani cu noi, asa ca e timpul sa lasi si tu la o parte alte prostii si sa castigi bani acum, urgent! Te indrumam pas cu pas, indeaproape, iar tu vei sti exact ce sa faci! Solicita acum mai multe detalii la adresa de email: dan.stavila@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h