Petiţia iniţiată de Firea pentru Spitalul Metropolitan, semnată de mii de oameni. Reacţia USRPetiţia online pentru susţinerea construirii Spitalului Metropolitan iniţiată de Primăria Capitalei a fost semnată de aproape 3.000 de oameni, printre care ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, liderul PSD, Liviu Dragnea, ministrul Apărării, Mihai Fifor şi mai mulţi consilieri generali PSD. USR Bucureşti critică iniţiativa primarului Capitalei, Gabriela Firea, spunând că este un demers ipocrit.

Spitalul Metropolitan, construit pe Soseaua Pipera
Spitalul Metropolitan, construit pe Şoseaua Pipera

Aproape 3.000 de oameni au semnat până marţi după-amiază petiţia iniţiată luni de Gabriela Firea pentru susţinerea construirii Spitalului Metropolitan în Bucureşti.

Potrivit municipalităţii, printre semnatari se numără şi ministrul Municii Olguţa Vasilescu, ministrul Apărării, Mihai Fifor, liderul PSD, Liviu Dragnea, senatorul Ecaterina Andronescu, precum şi mai mulţi consilieri generali PSD.

USR Bucureşti critică iniţiativa Gabrielei Firea, spunând că inclusiv pretextul este o minciună şi că "doar incompetenţa primarului Capitalei blochează construirea acestul spital".

"Petiţia Gabrielei Firea este o ipocrizie şi o formă fără fond, aşa cum este de altfel toată activitatea primarului general de până acum. Inclusiv pretextul acestei petiţii este o minciună. Singurul obstacol în calea spitalului metropolitan a fost şi este incompetenţa Gabrielei Firea. Aşa cum am precizat şi în şedinţa de consiliu, documentele pe care Primarul General dorea să le supună la vot erau întocmite greşit şi nu reflectau realitatea. I-am spus Gabrielei Firea să corecteze documentele şi să revină cu ele în următoarea şedinţă pentru a fi votate. În loc să-şi facă temele a ales însă calea mai uşoară a victimizării", spune Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, în ultima şedinţă, proiectul de hotărâre privind preluarea terenului pe care se află autobaza RATB Pipera. Cu toate că în proiectul de hotărâre se precizează că Executivul nu a oferit un răspuns în ceea ce priveşte solicitarea municipalităţii pentru transmiterea în subordinea sa a terenului SRTV, la începutul şedinţei primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut că este vorba de ambele terenuri, care ar fi fost unite într-un total de 10 hectare şi pe care s-ar fi construit Spitalul Metropolitan şi un campus pentru studenţii la Medicină. USR s-a abţinut de la votul proiectului, în timp ce grupul PNL s-a împotrivit din cauza locaţiei, propunând un teren din Sectorul 6.

Firea i-a acuzat de ipocrizie pe consilierii PNL şi a spus că este doar un orgoliu politic al liderului PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, care a propus construirea unui Spital Metropolitan în campania sa de la alegeri şi care acum i-ar fi pus pe consilieri să voteze împotriva proiectului, fiindcă nu mai este al lui. Edilul l-a ironizat în cadrul dezbaterii, spunând chiar că va numi spitalul după Cristian Buşoi.

Spitalul Metropolitan ar urma să aibă 2.000 de paturi şi să fie realizat "de la zero", cu secţii de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală şi mari arşi.

Etichete: firea, Gabriela Firea, petitie online, spitalul metropolitan

0/1 COMENTARII
LUCRU LA DOMICILIU!
24 ian 10:33
+0
VOTURI
-0
Oferta originala munca la domiciliu exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h