Petiţie la Primărie pentru eliberarea trotuarelor blocate de obstacole pentru pietoniUSR Sector 1 a depus o petitie in care cere autoritatilor locale eliberarea trotuarelor de obstacolele care impiedica circulatia pietonilor. Petitia contine 150 de astfel de cazuri concrete: masini parcate ilegal, lucrari lasate neterminate sau care nu sunt realizate corect, constructii amplasate ilegal pe spatiul public.

Petitie la Primarie pentru eliberarea trotuarelor blocate de obstacole pentru pietoni
Petiţie la Primărie pentru eliberarea trotuarelor blocate de obstacole pentru pietoni

"Aceasta initiativa poate da rezultate imediate pentru ca este vorba doar despre aplicarea legii. Noi am propus chiar saptamana trecuta o serie de masuri pentru imbunatatirea mobilitatii urbane in Bucuresti, iar eliberarea trotuarelor era una dintre ele", a declarat Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti.

Cele 150 de situatii care necesita actiune din partea Primariei si a institutiilor din subordine au fost adunate in mai putin de doua saptamani de catre membrii si voluntarii USR Sector 1.

"Si noi am fost surprinsi sa vedem cat de multe probleme am inventariat intr-un timp atat de scurt. Existenta acestor 150 de obstacole este pur si simplu inacceptabila daca ne gandim ca majoritatea situatiilor tin de ADP, iar ADP are un buget aproape egal cu bugetul orasului Alexandria. Asadar nu resursele lipsesc, ci pur si simplu lipseste interesul primariei pentru aceasta problema. Tocmai de aceea, vom fi perseverenti, vom urmari modul in care autoritatile gestioneaza situatiile semnalate si vom insista pana cand lucrurile se vor rezolva", a declarat Florin Cobzac, vicepresedinte USR Bucuresti.

USR Bucuresti va extinde aceasta initiativa la celelalte sectoare si ii va incuraja pe cetateni sa semnaleze si sa ceara rezolvarea problemelor."Este important sa dam ecou acestei actiuni, sa semnalam oamenilor ca implicarea civica este cea mai buna solutie in astfel de situatii", a declarat Florin Cobzac.

Sursa: Hotnews

Etichete: obstacole pe trotuare, petitie primarie, Sectorul 1, trotuare blocate, usr

0/5 COMENTARII
lili
20 mar 09:49
+0
VOTURI
-0
@alice. de obicei nu revin la comentarii. azi o fac din doua motive: 1. problema sigurantei cetatenilor in bucuresti este una serioasa si nu poate fi trimisa in derizoriu de postari cum este ce pe care ai facut-o. 2. cind o sa intelegem, ca natie, ca exista lucruri care ne privesc pe toti indiferent de ce orientare politica am fi. o initiativa este buna, indiferent de unde vine si trebuie sustinuta ca atare.
pe scurt. peste tot in lume exista probleme cu parcarea autoturismelor. azi este usor sa calatoresti si sa vezi cu ochii tai ce se intampla in lume. lipsa locurilor de parcare, problema reala si recunoscuta ca atare, nu este motiv sa incalci legea. indiferent care este aceasta, buna sau rea. din pacate, lipsa de reactie a celor platiti sa aplice legea, da posibilitatea smecherilor sa se afirme. si cum sa o faca mai bine decat prin sfidarea celorlalti membrii ai comunitatii. va asigur ca intr-un oras dezorganizat cum este bucurestiul, in care autoritatile publice responsabile 9 repet, indiferent de culoarea politica de la un moment dat ) nu gandesc in perspectiva, masurile se iau pe picior. astfel s-a ajuns sa avem strazi cu 3-4 benzi de circulatie si pe care se poare rula pe maximum 2 benzi sau chiar pe una, din cauza locurilor de parcare, oferite gratuir de catre primarie. nicaieri in lumea civilizata nu exista o asemenea situatie.poti ofrtii cateva locuri pentru persoanele care au treaba timp limitat in zona iuar restul cu plata. punct. nu trebuie multa carte. trotoarele sunt numai pentru pietoni. sa fie scoasa din legea circulatiei prevederea aberanta ca daca raman minim 60 de cm. pentru circulatia pietonala, se poate prca pe trotuar. cine vine cu rigla sa masoare? daca este prea lat trotuarul, infiinteaza parcari legale. punct. gata.
Andu
19 mar 20:47
+0
VOTURI
-0
@Alice - cap de mormoloc, e simplu: în parcările cu plată, din zonă. Pentru că există parcări, numai că acei "cetățeni ai Capitalei" nu vor să își miște dosul absolut deloc. Fotografia este făcută pe str. Academiei, în zona Facultății de Arhitectură. E suficient să traversezi, și vei găsi parcarea subterană de la Universitate, care e goală... Hai să nu mai căutăm scuze pentru acest comportament care, în orice țară civilizată, se numește "nesimțire"! Inițiativa este bună! Trotuarele sunt pentru pietoni, nu pentru nesimțiții care nu vor să parcheze la 50 m mai în spate...
Alice
19 mar 19:37
+0
VOTURI
-0
USR - Cap de broasca , pai daca nu exista parcari in zona , unde sa-si parcheze masinile cetatenii Capitalei ???
lili
19 mar 18:10
+0
VOTURI
-0
@4kan. f corect. in tara asta nu se mai respecta nici o lege. cei pusi sa aplice legea ori nu vor or se fac ca nu vad incalcarea ei. trotoare? ce sunt acelea? copii mici nici nu stiu de existenta lor. zilnic merg la gradinita sau scoala pe strada, unde culmea, sunt certati de soferi. tara lui nimeni imparat. fara suparare. de la cel mai mic la cel mai mare din stat. politie? pentru ei nici nu exista legi de aplicat. cand le atragi atentia la o abatere in trafic, fie rad fie te ignora. ba te mai ameninta cu amenda daca insisti. cica deranjarea organului in exercitiul functiunii!!!? vai mama noastra.
4Kan
19 mar 17:57
+0
VOTURI
-0
O initiativa care merita cu siguranta laudata, promovata si incurajata cu toate ca din pacate in ultima vreme nu prea s-a mai auzit deloc de USR.
Ati semnalat in descriere si CEA MAI MARE PROBLEMA care exista in RO la ora actuala si anume NEAPLICAREA LEGILOR EXISTENTE.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE