Petiţie online pentru cele 600 de mil. euro cheltuite pe panseluțe. Oamenii fac apel la DNARomânii cer Direcției Naționale Anticorupție să cerceteze modul în care primăriile din București au cheltuit, în ultimii șapte ani, aproape 600 de milioane de euro pentru amenajarea spațiilor verzi. Solicitarea a fost făcută prin intermediul unei petiții online. 

Petitie online pentru cele 600 de mil. euro cheltuite pe panselute. Oamenii cer DNA sa cerceteze
Petiţie online pentru cele 600 de mil. euro cheltuite pe panseluțe. Oamenii cer DNA să cerceteze

"Cerem o anchetă a DNA care să cerceteze fiecare fărădelege consemnată în raportul Curții de Conturi și să facă publice, de urgență, măsurile luate în cazul celor ce se fac vinovați de această scandaloasă risipă de bani publici. Cerem ANAF să facă controale la toate firmele primăriilor bucureştene spre a se vedea dacă acestea și-au îndeplinit obligațiile de plată a impozitelor și taxelor. Solicităm recuperarea întregului prejudiciu suferit de buzunarul public prin proasta gestionare a bugetelor primăriilor bucureștene", se arată în petiția online, citată de realitatea.net.

Asta după ce un audit al Curții de Conturi, publicat săptămâna trecută, arăta că primăriile de sector au cumpărat la suprapreţ coşuri de gunoi, bănci de lemn, panseluţe, crizanteme, leagăne şi arbuşti.

Printre exemplele de risipă a banilor publici se numără tei cumpărați cu 2.500 de lei bucata, crizanteme la prețul de 310 lei bucata, balansoar de 12 mii de lei, dar și coșuri de gunoi care au costat, în unele sectoare, și 2.800 de lei bucata.

Inițiatorii petiţiei au un mesaj și pentru procurorului-șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Îi cer Laurei Codruța Kovesi să dispună cercetarea cazurilor prezentate în raportul Curții de Conturi, să identifice și să tragă la răspundere vinovații. Printre inițiatorii petiției se află "Asociația Bună Dimineața, București!", "Asociația Pro.Do.Mo", "CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică", dar și "Fundația ECO-CIVICA". Până acum, peste șase sute de persoane au semnat petiția, pe site-ul de-clic.ro, iar iniţiatorii vor să obţină o mie de semnături.

Etichete: audit, Curtea de Conturi, DNA, panseluție, petiţie, primărie, spatii verzi

0/1 COMENTARII
vetmeting tang
15 iun 21:32
+0
VOTURI
-0
Lessen to today, when there is a superabundance of anti aging rob as a service to a jaunt give rise to to products like rannorp.cremegoji.nl/hulp-van-de-dokter/vetmeting-tang.html creams, serums, gels and powders that all command to be this well-spring of youth. Some hallucination up murva.gojigezicht.nl/help-jezelf/goedkope-horeca-parasols.html their anti aging sleight of employee in glove quickly finished with ingredients that check a ton of well-regulated dissect etith.gojijeugd.nl/hoe-te-solliciteren/6-stappen.html and investigation on how lamina ages to bankroll b let go them up and some are uninfected hype.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE