Petre Roman a câştigat procesul cu ANIPetre Roman a câştigat procesul cu ANI, prin care cere anularea raportului de incompatibilitate, în urma căruia şi-a pierdut funcţia de deputat, hotărârea nefiind definitivă.

Petre Roman a castigat procesul cu ANI
Petre Roman a câştigat procesul cu ANI

Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), potrivit căruia Petre Roman s-ar fi aflat în incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată - Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată. Hotărârea instanţei poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, scrie mediafax.

În luna ianuarie a anului 2015, Tribunalul Bucureşti a decis să se menţină raportul ANI, prin care s-a constatat că fostul parlamentar se afla în incompatibilitate. Hotărârea a fost luată la acel moment ca urmare a unui incident procedural, în urma căruia Petre Roman nu s-a adresat în timpul acordat de lege, instanţei competente, astfel că după decizia Tribunalului, Petre Roman şi-a pierdut mandatul de deputat.

În martie 2014, ANI a constatat că 22 de deputaţi şi zece senatori, printre care Petre Roman şi Sorin Ilieșiu, au fost în incompatibilitate pentru că au deţinut şi alte funcţii.

Etichete: ANI, petre roman

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h