Petre Tobă, fostul ministru de Interne, la DNA UPDATEFostul ministru de Interne Petre Tobă a ajuns, vineri, la sediul DNA, pentru a-i fi prezentate, oficial, acuzaţiile în dosarul în care este suspectat că ar fi refuzat, în mod discreţionar, declanşarea procedurii de declasificare a unor documente care ar fi dovedit deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

Petre Toba, fostul ministru de Interne, la DNA
Petre Tobă, fostul ministru de Interne, la DNA

UPDATE. Fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a fost audiat vineri la sediul DNA, acesta declarând la ieşire că i s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost dispusă urmărirea sa penală sub acuzaţia de favorizarea făptuitorului în dosarul privind fapte de corupţie la DIPI.

"Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost dispusă urmărirea penală faţă de acuzaţia de favorizare a făptuitorului. Niciodată nu am comentat un dosar penal, nu îl voi comenta acum. Faza de urmărire penală este confidenţială, nu pot face declaraţii. Cred în nevinovăţia mea şi voi prezenta toate probele", a declarat Petre Tobă, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Fostul ministru de Interne Petre Tobă a ajuns, vineri dimineaţă, la sediul DNA, însoţit de un avocat, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă, oficial, acuzaţiile de favorizare a infractorului, potrivit news.ro.

"Sunt convins că până la urmă, cu toate argumentele pe care le voi prezenta, îmi voi dovedi nevinovăţia", a spus fostul ministru de Interne, înainte de a se întâlni cu procurorii.

Prezenţa lui Tobă la DNA vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a fostului ministru de Interne.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea cererii preşedintelui.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Petre Tobă.

Petre Tobă şi-a anunţat demisia săptămâna trecută, după ce DNA a cerut procurorului general al României să solicite preşedintelui încuviinţarea urmăririi penale în dosarul care priveşte activitatea DIPI.

Etichete: petre toba, petre tobă la dna

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE