Petreceri "DE ADIO" pentru FUMĂTORI în cluburile din Centrul VechiCluburile organizează petreceri "de adio" pentru fumători înainte de intrarea în vigoare a Legii antifumat, care interzice fumatul în spaţiile publice închise, inclusiv în puburi, restaurante şi cluburi. Reprezentanţii unui pub din Centrul Vechi al Capitalei au anunţat că, în seara de 15 martie, îi aşteaptă pe fumători la "Ultimul fum".

Petreceri in cluburi in ultima seara in care se mai poate fuma
Petreceri în cluburi în ultima seară în care se mai poate fuma

Fumatul va fi interzis de săptămâna viitoare în spaţiile publice închise, iar patronii unor localuri din Centrul Vechi s-au gândit să marcheze evenimentul.  

"Pe 15 martie, în Drunken Lords, de la ora 19:00, te invităm să închinăm, împreună, un pahar în “memoria” dreptului la fumat. Cu ţigări de foi, cu trabucuri, cu pipe, cu ţigări la bucată, cu tutun întors, cu orice ai de fumat, vino alături de noi în “mişcarea de rezistenţă” Drunken Lords. Cu inconfundabilele jobene Drunken Lords, cu un pahar de Jameson Irish Whiskey în mână şi cu gândul la vremurile de demult, vom depăna amintirile de pe vremea când fumatul unui trabuc era un gest considerat exclusivist, remarcat, rezervat bărbaţilor cu prestanţă", se arată într-un comunicat, postat pe Facebook, de clubul Drunken Lords, din Centrul Vechi.

Potrivit legii, din 16 martie, cine va fi prins că fumează în cluburi, baruri, la birou sau în magazine poate primi o amendă de până la 500 lei, iar proprietarii spaţiilor riscă suspendarea activităţii.

În acelaşi timp, există şi cluburi care vor organiza evenimente în data de 16 martie, în prima zi în care fumatul este interzis complet în localuri.

"De miercuri, 16 martie, intră în vigoare legea care interzice fumatul în cluburi. Este un moment important pentru toată lumea, să vedem cum putem rezista fără să fumăm sau cum e să petrecem până dimineață și să nu ajungem acasă ca de la afumătoare. Oricum ar fi, FolkFrate! vă așteaptă pe toți la un concert special, că e o zi specială, în care fumători și nefumători petrec pe cinste.

"Sunt sigur că toată lumea se întreabă dacă voi rezista la un concert fără să fumez, așa că ne-am gândit să testăm încă din prima zi. Chiar și eu sunt curios :)", a declarant Ionuț Leopea (Johnnie), solist al trupei.

Concertul, denumit sugestiv "Fără Fumuri", va avea loc pe 16 martie, în club E-Varză din București, de la orele 21:43, ca întotdeauna", se arată într-un eveniment postat pe Facebook.

CITEŞTE ŞI  Efectele legii antifumat în România: Iniţial va fi un şoc şi consumul va fi afectat 

Aproximativ cinci milioane de români fumează. În prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul în spaţiile publice închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Potrivit unui alt studiu derulat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES, doar un procent de 30% dintre respondenții care ies în localuri minim o dată pe an afirmă că legea anti fumat le va influența comportamentul. Marea majoritate, 69%, declară că obiceiurile lor nu vor fi influențate de legea anti-fumat. Studiul, realizat în perioada 21-25 ianuarie 2016, arată că 8% dintre fumători consumă zilnic mai mult de un pachet de țigări, aproximativ o treime fumează între 16 și 20 de țigări pe zi și mai mult de o treime dintre respondenți (37%) fumează mai puțin de jumătate de pachet zilnic. 

Etichete: fumat in baruri, fumat in cluburi, legea antifumat, petreceri fumat, ultima seara de fum

0/1 COMENTARII
sanatatea
14 Mar 07:56
+0
VOTURI
-0
Mai bine astfel de petreceri de adio acum decat unele "pe bune" mai tarziu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE