Petru Pitcovici spune că este prieten cu un traficant de droguri, după ce l-a anchetat 5 aniPetru Pitcovici, comisar şef în cadrul DGA şi judecat alături de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de Tribunalul Bucureşti, într-un dosar de trafic de droguri, în acelaşi caz fiind trimise în arest şi alte două persoane pe care Pitcovici le-ar fi ajutat. Pitcovici spune că a ajuns să aibă o legătură “cu caracter strict personal” cu Bogdan Simion, unul dintre traficanţii de droguri pe care i-ar fi ajutat, după ce timp de aproape cinci ani a încercat să îl ancheteze, însă nu a reuşit, apoi i-a devenit informator

Petru Pitcovici a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri seară, de Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care procurorii DIICOT îl acuză de trafic internaţional de droguri de mare risc, finanţarea şi favorizarea făptuitorului. Alături de el, au mai fost arestate preventiv alte două persoane pe care le-ar fi ajutat să vândă droguri de mare risc. Decizia Tribunalului Bucureşti este executorie, dar nu definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Ofiţerul DGA Petru Pitcovici spune că a ajuns să aibă o legătură “cu caracter strict personal” cu Bogdan Simion, unul dintre traficanţii de droguri pe care i-ar fi ajutat, după ce timp de aproape cinci ani a încercat să îl ancheteze, însă nu a reuşit, apoi i-a devenit informator, potrivit procurorilor DIICOT.

În declaraţia dată în faţa anchetatorilor, Pitcovici ”a negat comiterea faptei reţinute ca acuzaţie penală în sarcina sa”, scrie adevărul.
 
Pitcovici a confirmat că se află în relaţii apropiate cu Bogdan Paraschiv, căruia i-a botezat copilul în cursul anului 2015, precum şi cu Dan Simion.
 
Privitor la acesta din urmă, Pitcovici a dorit să menţioneze că l-a cunoscut pe vremea când era ofiţer de poliţie la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţia Antidrog, unde a activat timp de 9 ani. În acea perioadă, a încercat circa 4-5 ani să probeze activitatea infracţională de trafic de droguri de mare risc pe care o desfăşura Simion, însă nu a reuşit”, arată procurorii DIICOT în actele dosarului.
 
Pitcovici a mai arătat că ”activităţile sale investigative nu au rămas fără rezultat”, întrucât relaţiile lui cu Dan Simion au devenit apropiate, în condiţiile în care, o perioadă de timp,  Simion i-a furnizat informaţii despre diferiţi infractori, iar ulterior legătura dintre ei “a dobândit un caracter strict personal”.
 
Mai mult, Pitcovici arată în ultima declaraţie de avere că a vândut un apartament în Bucureşti cu 5.000 de euro, tranzacţie care nu apare şi în declaraţia de avere a soţiei acestuia, ofiţer al Interpol România.
 
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au început în 11 mai urmărirea penală în acest dosar, având informaţii că mai multe persoane au plănuit şi organizat aducerea în ţară de droguri de mare risc din Olanda, pe care intenţionau să le vândă în Bucureşti.
 
În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că Bogdan Emanuel Paraschiv, Natalia Tripon şi Cristinel Dumitrache au mers în 8 mai în Olanda, cu o maşină, iar în 11 mai, în jurul orelor 22.00, s-au întors în ţară. La controlul de la vama Nădlac, în autoturismul acestora au fost găsite, în filtrul de aer, două pachete care conţineau 429,98 grame de cocaină şi 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA),  se arată într-un comunicat de presă al DIICOT transmis vineri.
 
În 13 mai, Tribunalul Bucureşti  a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a Nataliei Tripon şi a lui Cristinel Dumitrache. Cel de-al treilea suspect, Bogdan Paraschiv, nu a putut fi arestat întrucât s-a sustras urmăririi penale.

Comisar şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Petru Pitcovici este cercetat şi într-un dosar de corupţie, alături de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

În perioada 11-19 mai, procurorii DIICOT au investigat activitatea unor persoane suspectate că au introdus în România droguri de mare risc procurate din Olanda, care, ulterior, au fost comercializate în Capitală.

La data de 08 mai, trei dintre suspecţi au mers în Olanda pentru a procura droguri, susţin procurorii. Bărbaţii au vrut să intre în ţară la data de 11 mai, pe la punctul de trecere al frontierei Nădlac, fiind verificaţi de poliţişti. În urma controlului "au fost găsite 2 pachete care conţineau pulbere de culoare albă, în urma examinării tehnico-ştiinţifice a rezultat cantitatea totală de 429,98 grame cocaină şi 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA)", doi dintre ei fiind arestaţi preventiv.

O a treia persoană se sustragea cercetărilor la acel moment însă, joi, a fost depistat de procurori în faţa unui restaurant din Bucureşti, alături de comisarul DGA, Petru Pitcovici şi de Sandu Dan Simion şi "cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor şi a 2 autoturisme folosite de către aceştia, au fost identificate şi ridicate sumele de 900 de euro, 900 de dolari, 3000 de lei precum şi înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost ridicate în vederea indisponibilizării un număr de 3 autoturisme de lux", precizează DIICOT.

În urma cercetărilor procurorii au stabilit că "Sandu Dan Simion zis "Dan Chioru" i-ar fi determinat pe ceilalţi trei "să procure cocaină, înmânându-le în acest sens suma de 10.000 euro, droguri ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Bucureşti".

Etichete: arestat preventiv, cocaină, comisar sef, comisar sef arestat, comisar şef în cadrul DGA, dosar de trafic de droguri, droguri, Petru Pitcovici, trafic de droguri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE