Două pieţe din Sectorul 2 vor fi modernizate. Hala terminal Obor, dotată cu panouri solarePiaţa Colentina şi Hala Terminal Obor din Sectorul 2 vor fi modernizate. În numai câteva luni, piaţa Colentina va fi complet închisă cu termopan pentru a-i feri de intemperii atât pe vânzători cât şi pe cumpărători în sezonul rece, iar Hala Terminal Obor va fi dotată cu panouri solare pentru a asigura necesarul de apă caldă la piaţă, indiferent de anotimp, anunţă administraţia locală. 

Piata Colentina va fi modernizata. Panouri solare pe Hala Terminal Obor din Sectorul 2 (Foto pressalert.ro)
Piaţa Colentina va fi modernizată. Panouri solare pe Hala Terminal Obor din Sectorul 2 (Foto pressalert.ro)

Piaţa Colentina din Sectorul 2 va suferi transformări radicale, în perioada următoare. Astfel, administraţia locală a Sectorului 2 a anunţat că va efectua ample lucrări de modernizare constând, în principal, în închiderea cu termopan a pieţei, care să ferească de frig cumpărătorii şi vânzătorii în sezonul rece, dar şi instalarea de aparate de aer condiţionat care să ajute comercianţii să îşi păstreze marfa proaspătă pe timpul caniculei. 

"Acum, piaţa Colentina este o piaţă deschisă, însă va fi modernizată complet. Se va închide cu panouri sandwich şi se va reface acoperişul pentru colectarea apelor pluviale. În interior, se va recompartimenta spaţiul de comerţ pentru o mai bună desfăşurare a activităţii cotidiene, iar pardoseala va fi refăcută", a anunţat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Conform sursei citate, clădirea va fi echipată cu instalaţii electrice noi şi va beneficia de instalaţii sanitare pentru apă rece şi apă caldă, plus sistem de ventilaţie pentru o exploatare confortabilă pe tot parcursul anului. "Lucrările de modernizate ar putea începe în luna mai şi estimăm că ar putea fi gata în această toamnă", a menţionat Onţanu. Pentru modernizarea pieţei Colentina, autorităţile locale au bugetat suma de aproximativ 3 milioane lei. 

După cum a precizat edilul Sectorului 2, tot în luna mai va intra în proces de modernizare şi Hala Terminal Obor (amplasată în stânga pieţei Obor, spre Şoseaua Colentina) unde ar urma să fie instalate panouri solare care să asigure prepararea apei calde pe tot parcursul anului. 

"Întotdeauna căutăm soluţii alternative pentru a economisi energie şi am gândit să extindem proiectul şi la Hala Terminal Obor. Sistemele solare pentru captarea energiei vor asigura apă caldă pe tot parcursul anului şi vor putea contribui la încălzirea pieţei în sezonul rece", a explicat primarul Onţanu. În acest caz, lucrările de modernizare vor începe în luna mai şi vor fi finalizate în luna iulie, în prezent fiind în curs de elaborare documentaţia tehnico-economică a proiectului. Pentru aceste lucrări, administraţia locală estimează că va cheltui circa 200.000 lei. 

Etichete: hala terminal obor, modernizare, Neculai Onţanu, panouri solare, piata colentina, Sectorul 2

0/2 COMENTARII
Geo
15 mar 21:13
+0
VOTURI
-0
Dar, de ce nu ''laudati'' si catrastofala investitie in P-ta Morarilor, bani multi aruncati la canal, a ajuns o cladire degradata, fara comercianti si fara clienti. In locul acestei epave s-ar putea construi o gradinita. Dar, la ce sa te astept de la un ''bun gospodar''.
Marius
15 mar 20:57
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE