Piață Țărănească, Meșter(Ești)! și târg de antichități la Muzeul Ţăranului RomânÎn acest week-end, de vineri până duminică, 100 de producători, meșteri populari, artizani și colectionari vă așteaptă în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român la un nou târg marca Piața Țărănească. Intrarea la eveniment este liberă.

Piata Țaraneasca, Mester(Esti)! si targ de antichitati la Muzeul Taranului Roman
Piață Țărănească, Meșter(Ești)! și târg de antichități la Muzeul Ţăranului Român
Foto: modernism.ro

Cum cere tradiția la Piața Țărănească, veți putea lua, după poftă și numai pe degustate: mere, nuci și poame uscate, suc de mere și palinci, turtă dulce și cofeturi, poale-n brâu si plăcinte-ntinse fel de fel, prăjituri de casă de post și de dulce, tarte și pâine în trei culori, dulcețuri, zacuști, siropuri și miere de albine, brânzeturi, cașuri și cașcavele, afumături preparate după rețete cu tradiție, ciocolată de casă și alte asemenea bunătăți.

Se prepară la fața locului: scoici la tigaie, prepeliță cu rozmarin, busuioc, vin alb și verdețuri, plachie de crap cu mămăliguță și storceag – regina ciorbelor pescărești.

Meșteri vestiți și artizani pricepuți vor expune: ii, icoane, sticlă prelucrată, ceramică, obicete din lemn, cosmetice naturale, bijuterii din piele, cupru, pietre semipretioase, obiecte de vestimentație tradițională și nu numai, cufere de lemn, ouă încondeiate, altițe si cojoace cusute, decorațiuni de Paște din pănușă și mutle altele, fel de fel, de prin satele și orașele României. Se va ciopli în lemn, se vor încondeia ouă, se vor realiza tablouri din flori, se va împâsli lână, se va croșeta și cusea la fața locului, laolaltă cu meșterii.

În curtea din spate colecționarii de antichități țărănești și nu numai se adună din toată țara să expună obiecte vechi cu semnificații si povești de demult: mobilier, obiecte din gospodăria țărănească, lăzi de zestre, port și țesături, ceramică și porțelanuri, monede și cărti poștale, tablouri, carte veche și multe altele.

Toate acestea le găsiți, de vineri până duminică, numai în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, la Piața Țărănească!

Intrarea este liberă!

Etichete: Muzeul Țăranului Român, piața țărănească, Piața Tărănească și Meșter(Ești), târg, targ muzeul taranului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h