Piedone despre eutanasia maidanezilor: "Nu avem bani de adăposturi"Piedone sustine ca nu poate sustine financiar constructia de adaposturi pentru cainii maidanezi
Piedone susţine că nu poate susţine financiar construcţia de adăposturi pentru câinii maidanezi

Potrivit proiectului de hotărâre al CGMB, consiliile locale din sectoarele 1-6 din Municipiul Bucureşti sunt împuternicite să înfiinţeze structuri de specialitate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, în termen de o lună şi jumătate.

Dacă ar fi fost aprobat acest proiect, primarii de sector ar fi putuz decide singuri ce vor face cu câinii maidanezi. Însă, nu toate administraţiile locale îşi permit din punct de vedere financiar să se ocupe de problemă. Este şi cazul edilului Sectorului 4 care susţine că nu are fonduri bugetare suficiente pentru a acoperi costurile de cazare şi îngrijire a animalelor abandonate.

"Sunt în plină consultare cu cetăţenii Sectoului 4 în legătură cu soarta câinilor fără stăpân. Dar, dacă CGMB tranferă aceste atribuţii la sectoare, îi rog respectuos pe domnii consilieri să aloce şi sumele bugetare necesare. Sectorul 4 nu îşi permite construcţia de adăposturi pentru maidanezi şi nici nu are logistica necesară pentru înfiinţarea noilor direcţii de gestionare a acestei problematici", a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Legea care permite eutanasia câinilor fără stăpân a fost adoptat de Camera Deputaţilor, săptămâna trecută. Potrivit acesteia, CGMB poate decide soarta câinilor fără stăpân.La şedinţa de luni, consilierii generali au de ales între trei variante: păstrarea câinilor pe străzi ca în prezent, păstrarea câinilor în adăposturi după sterilizare, cu toate costurile aferente sau eutanasierea lor după trecerea unui termen de 30 de zile de la cazarea lor în adăposturi, dacă nu au fost adoptaţi sau revendicaţi.

Sectoarele 1 şi 2 sunt singurele din Bucureşti care au adăposturi proprii pentru câini, pe lângă cele ale ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor). În Sectorul 1, funcţionează adăpostul din strada Odăi, iar Sectorul 2 are adăpostul din Butimanu (jud. Dâmboviţa) cu 600 locuri.

Potrivit prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaei, costă 43 milioane de euro pe an îngrijirea câinilor comunitari în adăposturi, în condiţiile în care, lunar, fiecare maidanez costă 375 de lei pentru a fi îngrijit, iar pentru eutanasiere ar fi necesari doar 50 de lei.

Potrivit ASPA, pe străzile Capitalei se află aproximativ 50.000 de câini fără stăpân. În prima jumătate a acestui an, aproximativ 6.700 de persoane au ajuns la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş muşcate de câini dintre care 1.300 de copii. Anul trecut, s-au prezentat la Matei Balş cu plăgi muşcate 13.220 persoane, iar în 2009 12.830 bucureşteni.

Proiectul CGMB nu a fost aprobat de consilierii generali.

Etichete: câini, consilii locale, maidanezi, proiect CGMB

0/1 COMENTARII
maria
24 Jan 13:40
+0
VOTURI
-0
de ce sa coste atat de mult ingrijirea bietilor catelusi, ce le face ?au all inclusiv la hotel?
Nicolae
30 Nov 06:30
+0
VOTURI
-0

De unde costa 375 lei ingrijitul cainilor??? Ii duc la coafor? Eu dau cainelui meu mancare premiu, si ma costa mai putin pe luna. Ar fi bine sa publice primariile o informare a costudilor de intretinere defalcata ca sa vedem si noi unde se duc banii. Cumparand mancare ieftina si in cantitate mare nu ar trebui sa coste mai mult de 100 lei cu tot cu cheltuielile administrative. Poate nici atat.... dati-mi mie 20 milioane euro pe an si fac si centru de tratament si infrumusetare pentru maidanezi....

anonima
29 Nov 10:35
+0
VOTURI
-0

Va bateti joc de viata bietelor animale, furnizati niste cifre din burta...RUSINE!! Bine ca aveti bani pentru burdihanele voastre, pentru aceste biete animale, niciodata nu au fost bani, nici bunavointa, nici intelegere..NU AVETI NIMIC SFINT in VOI!! ne mai miram ca suntem asa cum suntem..DE BUNI CE SUNTEM!!!

Liviu
28 Nov 19:05
+0
VOTURI
-0

Piedone da ce ai facut cu ei , ma ?

Fantani si gradini japoneze ?

D'aia o sa pierdeti ba !

Ca sunteti pro sti, insensibili si habarbnisti !

'Va-n gura de pedelisti infractori !

George
28 Nov 17:45
+0
VOTURI
-0

Piedone spune ca este in plina consultare cu cetatenii sectorului 4 in legatura cu soarta maidanezilor. As vrea sa stiu unde anume are loc aceasta consultare. Sunt categoric pt indepartarea maidanezilor de pe strazi si eutanasierea lor dupa 30 de zile, aceasta fiind solutia cea mai ieftina. Sunt atatea de facut in sectorul 4 in loc sa se cheltuiasca sume enorme pe intretinerea animalelor in adaposturi. Prefectul capitalei are dreptate ca nu e normal sa se cheltuie 43 milioane euro pe an pt intretinerea animalelor in adaposturi!

Liviu
28 Nov 19:07
+0
VOTURI
-0

Ba, ia intreaba-l pe primaru' tau de doi lei, Piedone, cum si-a luat el carnetul pe blat, la Pitesti !

Apoi fa pe ingerul dreptatii cu noi, da ?

Imbecilule !

marius
28 Nov 17:38
+0
VOTURI
-0

Iata cat de mult il intereseaza pe Pedone siguranta platitorului de taxe si impozite:

În prima jumătate a acestui an, aproximativ 6.700 de persoane au ajuns la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș mușcate de câini dintre care 1.300 de copii.

Noroc ca vin alegerile ..

Ioana Alexandra Ghinda
28 Nov 17:10
+0
VOTURI
-0

Cum nu are Piedone bani? I-a investit pe toti in fantani si reconstructii de piete?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE