Piedone, în pragul demisiei. VEZI DE CECristian Popescu Piedone susţine că nu mai vrea să fie primar dacă nu se înţelege cu edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu. Scandalul a pornit de la faptul că primarul de sector Piedone spune că ar rămâne fără bani dacă taxele şi impozitele locale vor merge în conturile municipalităţii, aşa cum doreşte primarul general Oprescu.  

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de azi se află un proiect de hotărâre care prevede imposibilitatea primăriilor de sector de a mai lua împrumuturi, atât interne de la bancile din ţară, cât şi externe de la BEI (Banca Europeană de Investiţii). Vezi aici motivele.

În general, creditele luate de la BEI de către primăriile de sector din Bucureşti au fost folosite pentru finanţarea proiectelor de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, după cum reiese din analiza de mai jos: 

- Sectorul 1 a imprumutat 125 milioane euro, bani cu care se reabilitează termic 400 de blocuri. Primăria Sectorului 1 încearcă să acceseze și un imprumut de 125 milioane euro, pentru reabilitarea termica a caselor;
Sectorul 2 a imprumutat 60 milioane euro, bani cu care se reabilitează termic 245 de blocuri;
- Sectorul 4 a imprumutat 27 milioane euro, bani cu care se reabilitează termic 94 de blocuri;
- Sectorul 6 a imprumutat 70 milioane euro, bani cu care se reabilitează termic 300 de blocuri

Recent, Primăria Sectorului 4 a anunţat că intenţionează să ia două credite în valoare totală de 200 milioane lei pentru refinanţări şi finalizarea unor investiţii de interes local. 

De asemenea, Sectorul 6 a aprobat contractarea unui împrumut de 240 milioane de lei (53 milioane euro), bani ce vor fi folosiţi pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. 

"Intenţia lui Oprescu e să ia banii de la sectoare să îşi facă marile lui proiecte"

Proiectul municipalităţii de a interzice administraţiilor locale să se mai împrumute a atras însă nemulţumirea primarilor de sector din Bucureşti care susţin că se opun acestei propuneri. 

"Noi nu suntem de acord, cel puţin primarii USL. Ne vom întâlni în cadrul USL şi vom discuta această problemă. Mâine (n.r. - azi) vom merge toţi la primarul general", a precizat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Mai mult decât atât, Piedone susţine că dacă taxele şi impozitele locale pe case, maşini şi terenuri vor merge la Primăria Capitalei, aşa cum se intenţionează, atunci primăriile de sector aproape că nu vor mai exista. 

Piedone: "Eu îmi depun mandatul"

"Intenţia lui (n.r. - primarul Oprescu), mai pe româneşte, este să ia banii de la sectoare ca să îşi facă marile lui proiecte... Cu tot respectul pentru primarul general, dar fiecare cu autostrada lui. Dacă el stă pe aia suspendată, eu îmi depun mandatul...O spun cu toată responsabilitatea. Ce să facem noi la sectoare fără bani, să fim doar nişte marionete?", a declarat pentru B365.ro primarul Piedone. 

Posibilitatea de a contracta credite a fost oferită consiliilor locale tot de Primăria Capitalei, în 2003. Şedinţa CGMB, în care urmează să fie analizat inclusiv proiectul de tăiere a banilor de la sectoare, este programată să se desfăşoare marţi, de la ora 13. Pe ordinea de zi se mai află şi un alt proiect care prevede majorarea impozitelor şi taxelor cu până la 16%, începând din 2013. Oprescu consideră că nu are niciun sens să se mărească taxele şi impozitele în Bucureşti. 

Etichete: credite, realitatea, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 4, Sorin Oprescu

0/12 COMENTARII
big
19 Dec 06:09
+0
VOTURI
-0
Dar cine plateste imprumuturile astea? Pe noi nu ne intreaba nimeni? Reabilitam blocurile, iar de platit platim toti, nu mai vorbim ca de ce se reabiliteaza aia cu energia cresc preturile sa nu le scada profitul! Care e smecheria?, doar asa sa avem de lucru pe banii tuturor??? Orice dobitoc mareste taxele si impozitele si conduce linistit de parca ei au facut pamantul!
Stefan
18 Dec 18:36
+0
VOTURI
-0
Nu pleca cainele de la macelarie, stati linistiti.
@asdca
18 Dec 17:09
+0
VOTURI
-0
da, si sa fim toti sunt un mare prost precum oprescu. hala matache distrusa. cartierul la stejari a distrus padurea baneasa. vor sa distruga si zoo. jalnici. cel mai urat oras
asdca
18 Dec 16:41
+0
VOTURI
-0
Bravo Oprescu ! Primariile de sector sunt discreditate. Sa fie toate unite intr-un mare minister al Administratiei Locale si sa scapam de acesti baroni !
gigi
18 Dec 14:33
+0
VOTURI
-0
Bucurestiul are doar 5 sectoare, dupa cum observati sectorul 5 lipseste si din tabele si din statistici pentru ca e condus de un minoritar slinos pcare il doare in pix de ce se intampla pe tarlaua lui, nicidecum sa mai dea si raportul platitorilor de impozite despre situatia financiara
marius marinescu
18 Dec 14:23
+0
VOTURI
-0
Sustineti eutanasierea cainilor maidanezi!

Va rugam sa dati un like la aceasta pagina :

facebook.com/pro.eutanasierea.maidanezilor
sab
18 Dec 11:00
+0
VOTURI
-0
postu de comentarii e varza grav rau
hamangiu
18 Dec 10:26
+0
VOTURI
-0
New York are peste 20 milioane de locuitori si un singur primar. Bucurestiul are de 10 ori mai putini locuitori si are 7 (SAPTE!!!) primari! Asta e normal? Bucurestiul este singurul oras anormal din lumea asta! Doar in Koreea de Nord mai exista multi primari pentru un singur oras!
weller
18 Dec 10:20
+0
VOTURI
-0
Piata Charles de Gaulle,trebuie salvata. Pasajele suspendate sunt indicate in zonele unde nu sunt construcii.Au trecut doi ani de cand a fost inchisa soseaua Buzesti. Cine ar fi crezut ca in doi ani nu am realizat 1km de sosea. Un grup de functionari nu pot sa decida ce se va intampla cu cea mai importanta si frumoasa zona de agrement a capitalei.Nu vrem sa vedem spatiul verde distrus asa cum s-a intamplat cu spatiul verde de la Romexpo. Simetria perfecta a spatiului verde de la pavilionul central a fost desfiintata de un bloc de schele metalice.
weller
18 Dec 10:03
+0
VOTURI
-0
Cand nu mai sunt bani, solutia cresterii taxelor nu este o solutie. Cresterea fondurilor se obtine din combaterea coruptiei si crearea locurilor de munca. Nu aveti dreptul sa va dati demisia, dupa ce mii de tineri din sector v-au acordat votul lor. Ei au sperat ca prin valoarea si capacitatea d-stra o sa reusiti sa creati si pentru ei locuri de munca, asa cum stiu ei de la parintii lor ca in sector erau cei mai multi angajati din capitala. Nu acesti tineri au desfiintat sectiile de productie, sectii care aduceau venituri la bugetul local.Luptati pentru combaterea coruptiei si redeschideti o parte din societatile care au fost inchise. Activitatea primariei nu trebuie sa se rezume numai la contracte de reabilitare termica. Atunci cand sunteti convins ca un proiect nu este cae mai buna soluti pentru ca nu aduce beneficii, nu va dati demisia, oferiti solutia optima si luptati pentru realizarea ei. Nu mai putem sa facem grseli cum s-a facut cu podul Diambovita-Vacaresti.Nu se poate sa incepem alt proiect pana nu se rrezolva acest proiect.
fdasfad
18 Dec 09:08
+0
VOTURI
-0
oprescu este cel mai slab primar dupa videanu. piata charles de gaulle o distruge. padurea baneasa a distrus-o/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h