Primarii de sector vor referendum. Piedone: Vreau să fiu responsabil pentru câinii din Sectorul meuPrimarii de Sector și-au exprimat acordul, la întâlnirea cu primarul general, asupra organizării unui referendum local la nivelul Bucureștiului, decizie ce va trebui însă luată de Consiliul General. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a cerut însă delegarea responsabilității pentru câinii vagabonzi la nivelul sectoarelor, pentru a putea administra această problemă, până va fi luată o decizie privind eutanasierea. 

Primarii
Primarii

La întâlnirea convocată de primarul general Sorin Oprescu referitor la organizarea unui referendum privind eutanasierea câinilor maidanezi revendicați au participat primarii de sector Andrei Chiliman, Cristian Popescu Piedone și Rareș Mănescu. Ceilalți trei primari de sector au fost înlocuiți de viceprimari, la Sectoarele 2 și 3, și de către șeful Poliției Locale, la sectorul 5. La întâlnire au participat și prefecții Bucureștiului și Ilfoovului.

La ieșirea de la întâlnire, primarul Sectorului1, Andrei Chiliman, a declarat că a cerut ca împreună edilii să solicite Guvernului să dea o Ordonanță de Urgență privind completarea legii ce se află în vigoare din 2001, referitoare la câinii fără stăpân. Prin această ordonanță, ar trebui să se acorde posibilitatea ca animalele agresive să fie eutanasiate, așa cum se întâmplă cu câinii foarte bolnavi strânși de pe domeniul public.

Primarul Chiliman a spus că, după ce a creat un adăpost de câini în sectorul său, a ajuns la concluzia că sumele cheltuite pentru întreținera unui maidanez pe care nu vrea să îl adopte nimeni sunt foarte mari, nesustenabile. În aceste cazuri este justificată eutanasierea, a spus primarul Andrei Chiliman.  

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat că este de acord cu organizarea referendumului al nivelul orașului București, dar până atunci dorește delegarea problemei câinilor maidanezi către primăriile de sector, pentru a se putea implica, competențe ce în momentul de față se află la Primăria Generală. "Îmi asum responsabilitatea cuvintelor. Aș vrea să pot să îmi asum și responsabilitatea faptelor" - a spus primarul Piedone, care a adăugat că orice face sau nu în sector, cetățenii îl înteabă de rezolvarea problemei câinilor. 

"Vreau să fiu responsabil pentru câinii din Sectorul 4! Vreau să fiu responsabil al sfârșitul mandatului dacă am putut sau n-am putut. Vreau să fiu unul din factorii responsabili, dar să am și legea care să mă protejeze. Nu am cerut bani de la Primăria generală pentru adăposturi sau sterilizare, doar delegarea competențelor. Nu vreau să îmi iau în continuare castanele pentru ceea ce se întâmplă, fără să am competența de a face ceva" - a spus Piedone. În noiembrie 2011, a mai spus primarul, Consiliul General a respins un proiect prin care problema câinilor vagabonzi era delegată la sectoare. 

Întrebat dacă este sau nu de acord cu eutanasierea maidanezilor, Piedone a spus că se va supune voinței bucureștenilor. Primarul a mai spus însă că nu este admisibil ca sumele alocate pentru un câine să fie mai mari decât cele alocate unui copil sau unui bătrân.

Etichete: câini, Chiliman, eutanasiere, oprescu, Piedone, referendum, Sectorul 1, Sectorul 4

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE