Pieptea: Primăria nu are bani să preia Metrorex. 40% din bugetul oraşului s-ar duce pe subvenţiiViceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat, pe pagina sa de Facebook, că Municipalitatea nu îşi permite să preia Metrorex, pentru că asta ar însemna ca 40% din bugetul oraşului să meargă pe subvenţii.

Pieptea: Primaria nu are bani sa preia Metrorex. 40% din bugetul orasului s-ar duce pe subventii
Pieptea: Primăria nu are bani să preia Metrorex. 40% din bugetul oraşului s-ar duce pe subvenţii
Foto: compania

Ministerul Dezvoltării a pus în dezbatere publică, pe 13 octombrie, un proiect de lege care are ca scop o organizare unitară a transportului public, la nivelul tuturor autorităților publice din țară. Conform acestui proiect, în cazul Bucureștiului, metroul ar urma să treacă de la Ministerul Transporturilor în subordinea Primăriei Capitalei, pentru ca Municipalitatea să poată realiza și coordona un sistem integrat și intermodal de transport.

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, spune însă că Primăria Capitalei nu are banii necesari pentru preluarea Metrorex SA. "Primăria Capitalei nu poate susține financiar în acest moment un posibil transfer al Metrorex în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Ideea apare într-un proiect de lege inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale privind serviciul de transport public de călători. Deși unificarea serviciilor de transport public este benefică pentru bucureșteni, Primăria Capitalei nu își permite finanțarea menținerii actualelor condiții de calitate ale transportului cu metroul. Din punct de vedere bugetar, în acest moment, primăria acordă subvenție pentru RATB și RADET în valoare de aproape 250 milioane euro anual dintr-un total mediu al veniturilor locale de circa 840 milioane euro. Dacă s-ar adăuga și subvenția pe care o primește acum Metrorex de la Guvern, de circa 80 milioane euro anual, aproape 40% din bugetul orașului ar merge doar pe subvenții. Primăria ar deveni o instituție cu pronunțat caracter social și nu un promotor al dezvoltării durabile, cum ar trebui", a scris Cornel Pieptea pe Facebook.

Vezi şi: Un nou proiect de lege privind transportul de călători. Ce AMENZI primeşti dacă n-ai bilet în RATB

Etichete: Cornel Pieptea, Metrorex, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE