Pierderi de MILIOANE de LEI descoperite la TAROM în urma unui controlCorpul de Control al ministerului Transporturilor a publicat concluziile controlului efectuat la Tarom potrivit cărora compania nu a respectat Codul Muncii şi nu a implementat toate acţiunile din planul de management, fapt ce a dus la curse anulate şi pierderi pentru companie de un milion de dolari.

Nereguli descoperite la Tarom
Nereguli descoperite la Tarom

Raportul Corpului de Control arată că "bugetul de venituri şi cheltuieli nu a fost fundamentat pe baze reale: cu toate că se cunoştea faptul că la sfârşitul anului 2015 o aeronavă deţinută în leasing de Tarom va fi returnată proprietarului şi implicit acest demers presupunea anumite costuri, acestea nu au fost prevăzute în buget decât la un nivel mult mai mic".

Raportul mai evidenţiază că nu au fost respectate prevederile Codului Muncii şi Regulamentul Intern în ceea ce priveşte întocmirea pontajelor şi evidenţa prezenţei personalului Direcţiei Tehnice. "Acordarea, la angajare, a unor salarii discriminatorii raportat la nivelul salariilor celorlalţi salariaţi Tarom, fără a se ţine cont de nivelul şi responsabilităţie postului şi nici de nivelul de salarizare existent în companie pentru posturi similare", se mai arată în concluziile raportului. Ca urmare a neregulilor constatate, arată sursa citată, s-a înregistrat un număr mare de curse anulate sau întârziate, cu consecinţe negative asupra bugetului companiei- diminuarea veniturilor din exploatarea şi plata unor despăgubiri în valoare de circa un milion de dolari.

"La solicitarea directorului general al Tarom au fost achiziţionate, fără fundamentare, servicii externe de audit pentru verificarea stocurilor de piese de schimb/componente aeronave şi a comenzilor efectuate de direcţia tehnică raportat la necesităţile operaţionale. Rezultatele acestuia nu au fost valorificate prin măsuri concrete care să conducă la înlăturarea deficienţelor constatate în activitatea direcţiei tehnice", mai arată raportul, potrivit Mediafax.

Corpul de Control al ministerului Transporturilor concluzionează că lipsa de responsabilităţi clare a condus la crearea unui climat tensionat şi o comunicare defectuoasă între compartimente.

Etichete: Corpul de control, corpul de control al ministerului transportului, ministerul transportului, tarom

0/1 COMENTARII
caine
21 Mar 18:59
+0
VOTURI
-0
pai control abia acum? cine raspunde ca s-a dormit pe banii nostri ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE