Pietre funerare din marmură, "asortate" de Negoiță la pergolele și inorogul de pe Bulevardul UniriiBulevardul Unirii, care până acum se îmbogățise cu celebrele pergole colorate, lumini de discotecă și o statuie cu inorog, are, de ceva timp, și câteva pietre din marmură: Stonehenge de Unirii, cum le-au poreclit internauții.

Pietrele de marmură, asemănătoare celor folosite la morminte, au fost amplasate în apropiere de Piața Alba Iulia, în fața stației RATB Lucian Blaga. Lângă ele, se află pergolele multicolore, asortate cu Unicornul cu puță, ultima năzbâtie montată de Negoiță pe Bd. Unirii și sistemul de iluminat multicolor.

„Bulevardul Unirii este foarte important nu doar pentru Sectorul 3, ci pentru tot Bucurestiul si pentru toata Romania. Vreau ca acest bulevard sa devina un simbol, unul dintre locurile preferate ale bucurestenilor. Vreau sa multumesc, pentru sprijinul pe care ni l-a acordat, primarului general Sorin Oprescu, care ne-a dat voie sa ne ocupam de reamenajarea bulevardului Unirii. Vreau, deopotriva, sa multumesc atat arhitectului-sef al Sectorului 3, Stefan Dumitrascu, care a venit de fiecare data cu mine pentru a gasi cele mai bune solutii pentru acest bulevard, cat si consilierilor din Sectorul 3, care ne-au sprijinit in realizarea acestui proiect. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc locuitorilor din zona care ne-au suportat cu santierul in ultimele luni", a declarat Robert Sorin Negoita, primarul Sectorului 3, la inaugurarea din iunie a "Pieței Regiunilor Unite", de pe același bulevard.

După cum susţine însă Primăria Capitalei, în administrarea căreia se află Bulevardul Unirii, Primăria Sectorului 3 reamenajează ilegal trotuarele de pe acest bulevard. Astfel, două benzi de spaţiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata rămasă liberă din bulevard a fost pavată cu piatră şi se montează băncuţe şi coşuri de gunoi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine însă că lucrarea nu are autorizaţie de la Primăria Municipiului Bucureşti. Mai multe detalii, aici. 

În cadrul lucrărilor de reamenjare a Bulevardului Unirii din Bucureşti, Primăria Sectorului 3 a instalat în urmă cu câteva luni o pergolă mov - lila la intersecţia cu strada Lucian Blaga. Culoarea nu are nicio legatura cu amenajarea realizata pana in prezent, întrucât aceasta s-a făcut în tonuri de maro si rosu inchis. Însă Primăria a rezolvat rapid problema: a asortat-o cu alte pergole, de culoare verde, roz sau galben.

Primarul explica astfel alegerea făcută:

"În general, lucrurile mai îndrăznețe nu sunt asimilate foarte repede de către ceilalți. Nu a fost o idee foarte rea, a fost o idee îndrăzneață a unui arhitect. Dacă îmi place este greu de spus, mie îmi place să fim novativi (n.r.: inovativi), iar când arhitecții au idei mai îndrăznețe, nu întotdeuna, dar câteodată îi susțin în demersul lor. Cred că este o pată de culoare în zonă".

Etichete: Sectorul 3

0/4 COMENTARII
alin
10 nov 10:27
+0
VOTURI
-0
Ai vazut ce tiganie era inainte? Fiti corecti si recunoasteti ca arata foarte frumos si civilizat.
Petre Eduard
22 oct 13:52
+0
VOTURI
-0
Felicitari primarului sectorului 3 ptr realizarile facute pe Bulvardul Unirii unde si eu am buletin sis f multumit de ceea ce a realizat pe acest minunat bulevard.Arata f bine pergolele color da viata acestui oras gri si trist , imi place enorm noile leduri noaptea cand ma plimb da si noul spatiu verde amenajat , seama a bulevard european de ultima generatie.Din pacate romanii sunt oameni rai si invidiosi iar cei ce il jignesc pe dnul primar sunt gelosi pe noi cei din sect3 ca avem cu ce ne mandri in comparatie cu alte sectoare mai prost ingrijite :) Rugamintea mea e sa va cereti scuze dnului primar al sectorului 3 si fiecare sa isi vada de cartierul sau iar daca are drum prin Bulevardu Unirii sa aduca cuvinte de lauda bulevardului si modului cum a avut grija de el :) Da din pacate suntem invidiosi , rai ca popor si ceea ce se face bun e distrus de unii ca voi ce nu stiu cei ala bulevard european ! Eu va felicit dnule primar si imi doresc sa vad si alte realizari de acest gen in sectorul 3 , succes si nu luati in seama oamenii rai si acest popor de analfabeti si prost crescuti :) Romanui e sarac da rau de gura , veziti-va de casa voastra si lasati Primaria Sect3 sa-si faca treaba !!! Il salut cu mult respect si-i multumesc primarului Negoita pentru reabilitarea Bulevardului Unirii , bulevard unde si locuiesc din 1996.O zi buna si aveti grija ce jigniri aduceti primarului ca voi nici de atat nu sunteti in stare ca natie de oameni rai si inculti !!!
Petre Eduard
22 oct 13:51
+0
VOTURI
-0
Felicitari primarului sectorului 3 ptr realizarile facute pe Bulvardul Unirii unde si eu am buletin sis f multumit de ceea ce a realizat pe acest minunat bulevard.Arata f bine pergolele color da viata acestui oras gri si trist , imi place enorm noile leduri noaptea cand ma plimb da si noul spatiu verde amenajat , seama a bulevard european de ultima generatie.Din pacate romanii sunt oameni rai si invidiosi iar cei ce il jignesc pe dnul primar sunt gelosi pe noi cei din sect3 ca avem cu ce ne mandri in comparatie cu alte sectoare mai prost ingrijite :) Rugamintea mea e sa va cereti scuze dnului primar al sectorului 3 si fiecare sa isi vada de cartierul sau iar daca are drum prin Bulevardu Unirii sa aduca cuvinte de lauda bulevardului si modului cum a avut grija de el :) Da din pacate suntem invidiosi , rai ca popor si ceea ce se face bun e distrus de unii ca voi ce nu stiu cei ala bulevard european ! Eu va felicit dnule primar si imi doresc sa vad si alte realizari de acest gen in sectorul 3 , succes si nu luati in seama oamenii rai si acest popor de analfabeti si prost crescuti :) Romanui e sarac da rau de gura , veziti-va de casa voastra si lasati Primaria Sect3 sa-si faca treaba !!! Il salut cu mult respect si-i multumesc primarului Negoita pentru reabilitarea Bulevardului Unirii , bulevard unde si locuiesc din 1996.O zi buna si aveti grija ce jigniri aduceti primarului ca voi nici de atat nu sunteti in stare ca natie de oameni rai si inculti !
Anghel Adriana
03 oct 08:29
+0
VOTURI
-0
Pietre funerare in mijlocul Bucurestiului.......nu stiti ce sa faceti cu banii primariilor.....bataie de joc fata de cei care va platesc taxe si impozite.......

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h