Piloţii Lufthansa au intrat în GREVĂ. Sute de zboruri sunt anulatePiloții Lufthansa din Germania au început miercuri o grevă de două zile, sute de zboruri fiind anulate la unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Europa, pentru a spori presiunile asupra conducerii într-o dispută salarială veche, transmite Reuters.

Pilotii Lufthansa au intrat in GREVA. Sute de zboruri sunt anulate
Piloţii Lufthansa au intrat în GREVĂ. Sute de zboruri sunt anulate

Inițial, piloții convocaseră pentru miercuri o grevă de 24 de ore, dar, după ce două instanțe au respins încercările conducerii Lufthansa de a opri protestul, sindicatul l-a extins cu încă 24 de ore, până vineri, scrie News.ro.

Greva este a 14-a acțiune de acest fel care afectează activitatea Lufthansa, în conflictul cu sindicatul Vereinigung Cockpit (VC).

Compania aeriană a anunțat încă de marți că anulează 876 de curse dintr-un total de circa 3.000 care erau programate pentru miercuri, fiind afectați aproximativ 100.000 de pasageri.

Lufthansa, care anticipează că greva va provoca costuri de 7-9 milioane de euro pe zi, va da informații în cursul zilei de miercuri despre cursele care vor fi anulate joi.

Greva a început la miezul nopții și afectează cursele care ar fi trebuit să plece de pe aeroporturile germane, între care 51 sunt pe distanțe lungi.

Zborurile altor operatori aerieni ai Lufthansa, între care se află Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS și Brussels Airlines, nu vor fi afectate.

Lufthansa a cerut piloților să participe la medierea conflictului, dar sindicatul a respins propunerea, așteptând mai întâi o ofertă mai bună din partea conducerii, ca bază a discuțiilor.

Sindicatul vrea o majorare medie de 3,7% a salariilor pentru 5.400 de piloți din Germania, pe o perioadă de cinci ani, începând din 2012.

Conducerea Lufthansa, care încearcă să reducă cheltuielile, pe fondul concurenței din partea operatorilor low-cost și a celor din Golful Persic, a oferit o majorare de 2,5% pentru o perioadă de șase ani, până în 2019.

Etichete: grevă Lufthansa, lufthansa, piloti Lufthansa, zboruri anulate Lufthansa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h