Pista de biciclete de pe Calea Victoriei, curăţată de biciclişti într-o oră jumătate, cu 9 lopeţiDeszăpezirea pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, uitată de autorităţi, a fost făcută, miercuri seară, de biciclişti, în numai o oră şi jumătate cu doar 9 lopeţi, anunţă organizaţia care a organizat evenimentul inclusiv pe Facebook. 

Pista de biciclete de pe Calea Victoriei, curatata intr-o ora jumatate cu doar 9 lopeti (Foto Facebook Alex Munteanu)
Pista de biciclete de pe Calea Victoriei, curăţată într-o oră jumătate cu doar 9 lopeţi (Foto Facebook Alex Munteanu)

Organizaţia Adevăraţii Veloprieteni România a creat un eveniment pe Facebook prin care a invitat, miercuri seară, bicicliştii să participe la deszăpezirea pistei din centrul Capitalei. Conform organizatorilor, acţiunea nu a fost una de protest, ci o modalitate de a atrage atenţia autorităţilor că au datoria să deszăpezească toate căile carosabile.

"Deszapezirea pistei de pe Calea Victoriei a fost uitata de autoritati.
Asa ca cu mic, cu mare, noi biciclistii vom incepe simbolic sa deszepezim pista de biciclete de pe Calea Victoriei.

Vom incepe de la Piata Victoriei, incercind sa ajungem spre Ateneu si Cercul Militar.

Va asteptam, echipati de iarna cu cite o lopata pentru a indeparta zapada de pe pista.

Actiunea noastra nu este un protest, ci o modalitate de a atrage atentia autoritatilor publice locale sa isi faca datoria dezapezind toate caile carosabile, pentru toate tipurile de vehicule!

La 19.30 ne vom vedea la inceputul pistei si vom incepe simbolic deszapezirea.", au scris reprezentanţii organizaţiei în anunţul de mobilizare.

După eveniment, organizatorii au anunţat că în numai o oră şi jumătate, cu ajutorul a nouă lopeţi, pista de biciclete de pe Calea Victoriei a fost deszăpezită. 

"9 lopeti, o ora jumate... 450m de pista curata!", a scris pe Facebook Alex Munteanu, unul dintre bicicliştii participanţi la acţiune care a adăugat şi o fotografie în timp ce pista de biciclete de pe Calea Victoriei era deszăpezită. 

În luna ianuarie a anului trecut, un alt bucureştean a demarat o acţiune asemănătoare. Iulian Pralea a început să protesteze într-un mod inedit pe străzile din cartierul în care locuia: deszăpezindu-le. Detalii, aici. 

0/2 COMENTARII
vasile
08 Jan 07:27
+0
VOTURI
-0
Bine ca peste tot se deszapezesc "caile carosabile" aruncand zapada si jegul pe trotuare. Dar trotuarele din cacanaria asta de oras cine le deszapezeste? Si ca bonus de ani de zile facem baie in jeg si mocirla la orice intersectie. Cretinii din administratie nu merg niciodata pe jos si au impresia ca i-a kkt ma-sa pe toti in masina. Idioti carora le pasa doar de burta lor.
Maximus
07 Jan 16:11
+0
VOTURI
-0
Piata Victoriei - Athenee Palace = 1.8 km
Piata Victoriei - Cercul Militar = 2.7 km
Calea Victoriei = 3.5 km
Calea Victoriei 9 lopeti = 740 minute = 12 ore si 20 minute daca s-ar putea mentine ritmul de la inceput

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE