Pistă falsă: Cine locuieşte la adresa din Capitală a românului suspectat că ar fi terorist islamistLa adresa din cartea de identitate (un imobil din Capitală) a presupusului terorist român din ISIS, căutat de poliţia din Bulgaria, locuieşte o familie de români între două vârste. Aceştia spun că nu au absolut nicio legătură cu cel căutat. De altfel, datele din cartea de identitate prezentate mediei internaţionale sugerează un fals grosolan încă din start, din moment ce prima cifră din CNP este atribuită exclusiv persoanelor de sex feminin.

Serviciile de securitate din Bulgaria caută un islamist român şi o tânără din Franţa, suspectaţi că ar avea legătură cu reţeaua teroristă Statul Islamic. Informaţiile au fost publicate de televiziunea publică bulgară care a şi publicat buletinul românului şi paşaportul parteneri sale.

Cetăţeanul român, pe numele său din buletin Mimo Popescu, foloseşte un buletin fals, primul indiciu fiind Codul Numeric Personal (CNP) care este par, număr folosit doare de persoanele de sex feminin.

Mai mult, la adresa trecută din buletinul acestuia locuiesc trei persoane, însă acestea au declarat că nu poartă numele de Popescu şi nici nu îl cunosc pe tânărul din poză.

„Nu avem pe nimeni în familie cu numele de Mimo şi nici nu îmi sună cunoscut numele acesta. Noi ne numim total diferit, nu ne cheamă Popescu", a declarat femeia care locuieşte la adresa din buletinul lui Mimo Popescu., conform Adevarul. 

MAE transmite că informaţiile vehiculate de presa din Bulgaria cu privire la doi suspecţi de activităţi teroriste nu corespund realităţii şi că informaţiile respective ar fi "consecinţa unei interpretări denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forţele de ordine din ţara vecină". De asemenea, Ministerul bulgar de Interne a dezminţit informaţii de presă potrivit cărora autorităţile caută doi presupuşi terorişti care ar avea legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), potrivit ediţiei de duminică a ziarului 24 Ceasa, relatează site-ul Novinite.com. 

"Potrivit unui comunicat oficial dat publicităţii astăzi de Ministerul de Interne bulgar, precum şi datelor obţinute de la autorităţile bulgare competente prin intermediul Ambasadei României la Sofia, informaţiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecţi de activităţi teroriste nu corespund realităţii. Conform aceleiaşi surse, informaţiile respective reprezintă consecinţa unei interpretări denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forţele de ordine din ţara vecină, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din oraşul Burgas, cât şi în cadrul strategiei interne de combatere a migraţiei ilegale şi a activităţii infracţionale vizând falsificarea documentelor de identitate", precizează MAE, într-un comunicat.

"Referitor la cărţile de identitate ale căror fotocopii au fost publicate în mass-media locală, aceeaşi sursă precizează că documentele în cauză nu sunt autentice", menţionează Ministerul de Externe.

De asemenea, Ministerul bulgar de Interne a dezminţit informaţii de presă potrivit cărora autorităţile caută doi presupuşi terorişti care ar avea legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), potrivit ediţiei de duminică a ziarului 24 Ceasa, relatează site-ul Novinite.com

Doi cetățeni străini, un român și o tânără din Franța, care s-ar fi raliat organizației teroriste Statul Islamic (SI) și care în prezent s-ar afla pe teritoriul bulgar, sunt căutaţi de serviciile de securitate din Bulgaria, informează Televiziunea Națională Bulgară (BNT), citată site-ului SofiaGlobe.com şi preluat de Agerpres.

Potrivit actelor de identitate ale suspecților difuzate de BNT și alte mass-media bulgare, cele două persoane căutate sunt Ezidis Elham, o tânără din Franța cu origini iraniene, și Mimo Popescu, un cetățean român de 24 de ani, din Bucureşti. Se estimează că cei doi s-ar afla în capitala Bulgariei, Sofia.

Procurorul General al Bulgariei, Sotir Țațarov, a fost informat în legătură cu acest caz și în prezent are loc un schimb constant de informații între agențiile partenere, prezența celor doi pe teritoriul Bulgariei fiind semnalată de agenții de securitate străine, în baza "cooperării internaționale". 

Etichete: adresa Capitala, Bucureşti, Bulgaria, ISIS, român, Statul Islamic, suspect, terorist

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE