Pistele de biciclişti din Capitală, notă de plată de cinci mil. euroadministratia locala a cheltuit 5 milioane de euro din bani publici pentru constructia unor piste special amenajate pentru biciclete.
administraţia locală a cheltuit 5 milioane de euro din bani publici pentru construcţia unor piste special amenajate pentru biciclete.

În 2008, după aderarea României la UE, România a început să încurajeze transportul ecologic în marile metropole, ca o alternativă la traficul rutier. Dorinţa de a face mişcare şi transport ecologic s-a dovedit însă un coşmar atât pentru biciclişti, cât şi pentru automobilişti sau pietoni.

Administraţia locală a cheltuit circa cinci milioane de euro din bani publici pentru constructia unor piste special amenajate pentru biciclete, dar care s-au dovedit total nefuncţionale. Pistele au fost realizate începând cu anul 2008, dar în 2012, după nici patru ani de folosinţă, o bună parte dintre acestea au început să fie desfiinţate de către Poliţia Rutieră, pe motiv că pun în pericol siguranţa pietonilor şi a bicicliştilor.

"În momentul în care au fost recepţionate pistele pe trotuare fără să ţină cont şi de traficul pietonilor, presupune că îţi asumi riscul ca pietonii să fie accidentaţi. Cel mai simplu mod de a accidenta un om este în momentul în care el iese din magazin. Dacă ai veni cu o viteză de 20-30 km şi te-ai lovi de un om, toţi cei implicaţi ar accidentaţi foarte grav", explică Marian Ivan, preşedintele Organizaţiei pentru promovarea transportului alternativ Optar, citat de evz.ro.

Etichete: Bucureşti, Capitală, factură, nota de plată, piste biciclete

0/0 COMENTARII
ggg
18 Jun 09:29
+0
VOTURI
-0

domnilor, ok, avem o situatie .. evident sunt persoane care au proiectat, aprobat chestiile astea .. oare de ce nu se aplica legea ? cine e vinovat sa plateasca si sa repare situatia.. .e greu .. nu ? daca un amarat sparge un geam ajunge la inchisoare .. dar unde sunt sume mari nu se intampla nimic reparatoriu ...

cezar
17 Jun 22:37
+0
VOTURI
-0

dar cele 5 milioane? ... oare unde sunt ...

CAINE
17 Jun 12:46
+0
VOTURI
-0

Ca si pieton, mi se pare un stres in plus prezenta biciclistilor pe trotuar ! Nici in parcuri nu-mi surade ideea.Stau tot timpul cu gandul sa nu calc intre liniile alea galbene. Ideea e ca sunt multi biciclisti idioti care merg f. tare ca , vezi Doamne, e spatiul lor.

Cosmin
17 Jun 12:17
+0
VOTURI
-0

Bicicleta este un mijloc de agrement, nu de transport. Pistele astea ar trebui facute in parcuri, unde este loc.

Sa incurci traficul pietonal sau sa strici parcari si asa greu de gasit (pe Splai de exemplu) pentru distractia catorva copii e absurd.Cine n-are bani de masina si nici macar de bilet de autobuz si e fortat sa foloseasca bicicleta poate sa o faca foarte bine pe strada, cum se intampla de zeci de ani.Terminati cu incercarea asta de a duce Romania in trecut de dragul ecologiei... nici un om serios nu va merge vreodata pe bicicleta la servici.

sandu
17 Jun 12:47
+0
VOTURI
-0

corect !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h