Pistele de biciclete rămân pe trotuar. Oprescu: Preşedintele OPTAR primeşte ordine de la PDLPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, luni seară, că nu renunţă la pistele de biciclete pe trotuar. Mai mult, acesta a precizat că poartă discuţii cu ONG-uri pentru studii de impact privind posibilitatea realizării unor piste de biciclete de pe stradă şi l-a acuzat pe preşedintele OPTAR că primeşte ordine de la PDL. Oprescu este supărat de bicicliști de când 5.000 dintre aceștia au protestat strigând "Oprescu, demisia!"

Intalnire a Grupului de Mobilitate Urbana, la Primaria Generala, luni, pe tema pistelor de biciclete
Întâlnire a Grupului de Mobilitate Urbană, la Primăria Generală, luni, pe tema pistelor de biciclete
Foto: freerider.ro

Invitat luni seară, la "Sinteza Zilei", de la Antena 3, primarul general al Capitalei a declarat că nu renunţă la pistele de biciclete de pe trotuar şi că va continua să realizeze noi piste, tot pe trotuar, şi pe marile artere de circulaţie care sunt acum în lucru. "Da, fac piste de bicicletă pe trotuar, pe toate lucrările pe care le termin. Nu se poate şi cu piciorul în două bărci crăcănat, şi cu varza în mână şi cu sufletul în Rai nu se poate. Pentru a le face pe stradă am nevoie de legislaţie să le dea voie să umble, am nevoie de studiu de impact la intersecţii că altfel se întâmplă o nenorocire. Studiul îl fac împreună cu ONG-urile. Domnule, am făcut pe trotuar, încerc să degajez caşcarabetele alea cu flori şi de ziare ca să putem circula.  Concluzia: Le fac piste de biciclete pe toate investiţiile care sunt în derulare. În momentul ăsta vor avea pe Uranus - Berzei, Pantelimon - pe toţi cei 4,8 km câţi sunt de la un capăt la altul- pe Iancului şi pe Rebreanu", a declarat Oprescu.

Precedentele piste de pe trotuare, care au costat 10 milioane de euro, au fost desființate de Poliția rutieră, neîndeplinind cerințele legale. 

Primarul general a mai precizat că, după trasarea pistelor de biciclete pe trotuar, primarii de sector au dat autorizaţii pentru amplasarea unor chioşcuri pe pistele de biciclete şi din acest motiv pistele au fost declarate ilegale de Brigada Rutieră a Capitalei. "Am făcut piste de biciclete pe trotuar, după ce le-am făcut a venit Miliţi... Poliţia şi mi le-a închis pentru că acolo este aşezat un chioşc de ziare sau un chioşc de flori. I-am întrebat de ce mi le-au anulat pe toate pentru că puteau să anuleze bucăţi din ele. Chioşcul de ziare şi de flori se face prin bunăvoinţa primarului de sector, sunt singurele pe care are voie să le dea pe domeniul public. I-a plăcut domnului primar al anilor care au trecut şi al celor ce vor veni să îi dea unuia să pună caşcarabeta acolo. Aia cu Dorel cu copacul în mijlocul pistei e pe cinstite, am văzut-o şi eu. Am pus 18.000 stâlpişori de-a lungul trotuarelor. În primul an mi-au vandalizat 1.100 stâlpi, în al doilea an mi-au vandalizat 3.000 stâlpi, în al patrulea an nu i-a mai numărat nimeni câţi s-au vandalizat. Am aşezat la loc, cu banii pe care i-am avut în 2012, 300 de stâlpişori. Mai mult decât atât, majoritatea şoferilor care doreşte să aibă maşina în super siguranţă se urcă pe pistele de bicicletă. Am vreo 30 poze făcute mai zilele trecute şi cu maşini de poliţie parcate direct pe pista de biciclete, exact ca nesimţiţii ăia", a spus Oprescu

Edilul-şef a mai precizat, în cadrul aceleiaşi emisiuni, că membrii Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) primesc ordine de la PDL. "Şi la biciclişti sunt ONG-uri bune şi mai puţin bune. Mai puţin bune sunt cele ale căror membri se duc în fiecare seară, se adună pe str. Dianei la nr. 5, unde primesc ordinele de la fostul partid de guvernământ, de la PDL. Am proprietatea vorbelor mele. Preşedintele unui ONG care poartă numele de OPTAR şi care de 5 ani de zile nu are niciun fel de părere decât una singură: să ne faceţi pe stradă", a mai spus Oprescu

Etichete: optar, piste biciclete bucuresti, piste biciclişti, Sorin Oprescu

0/11 COMENTARII
horia
01 oct 16:25
+0
VOTURI
-0
Demisia lui Sorin Oprescu nu aduce pistele peste noapte. Biciclistii sunt si ei participanti la trafic, chiar daca soferii nu-i prea iubesc.
nicolae
01 oct 16:24
+0
VOTURI
-0
Si ce ati lasat in urma voastra dupa acest miting? o sa fie lumea mai buna nu? cu ce v-ati laudat la copii si parinti cand v-ati dus acasa? ca ati mers cativa km? sunteti ca nste soldati! Nu poti sa le pui o floare in mana pt ca ei stiu doar de razboi. Si nu au fost chiar asa pasnici !!cand au vrut sa intre la parcul cismigiu peste 2 soferi de taxi inauntru in masini ca sa ii bateti cu tot cu clientii inauntru. iar cand aratati degetul mijlociu pe calea victoriei si injurati masinile care treceau cum era? erati cam organizati pe grupuri grupuri de ONG-ISTI atunci. aveam o parere buna despre astia cu ONG-URILE dar cei care va conduc ca pe niste oi sunt vanduti partidelor
mada
01 oct 16:24
+0
VOTURI
-0
Biciclistii au manifestat pasnic, au fost organizati, orasul nu s-a blocat, astea sunt dovezi de civism. Ce vor conveni pe parcurs cu Sorin Oprescu, cum si cand,vom vedea . Solutiile vor aparea pe parcurs, primii pasi sunt importanti, iar Oprescu am vazut ca e dispus sa asculte.
alin
01 oct 16:24
+0
VOTURI
-0
ce frumos era daca cei 5000 mergeau in mars pana la marginea Bucurestiului si plantau cate un pomisor(sau arbusti care se planteaza toamna)... cred eu ca ieseam mai castigati. Spiritul civic e alimentat de exemple, iar unele exemple chiar se pot da cu usurinta! nu zic ca nu au si ei o problema... dar parca sunt unele si mai mari. am fost si eu intr-un ONG; nu fac decat sa se gandeasca cum sa mai protesteze... dar sa se dea pe ei drept exemplu facand ceva pentru natura sau oameni nu prea ii vezi. sunt si catevaa exceptii cu ONG-uri serioase
ciumpalac
01 oct 16:23
+0
VOTURI
-0
IAR E "MANA"LUI basescu......!!!!! Ati gresit ,provocatori tampiti...NU SE SPUNE ,-jos OPRESCU ,ci JOS basescu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fox nu e idiot
01 oct 15:56
+0
VOTURI
-0
Mai idiot esti tu care il faci idiot! El a adus argumente. Tu ai adus injurii, ca atat sti si atata proasta crestere ai. Omu' a zis ca acolo unde se fac sosele sa se faca pe sosea banda! Si tot el a zis ca acolo unde nu e loc sa se faca pe trotuar. Si ti-a dovedit ca esti taran si nici nu esti din Bucuresti dar vorbesti sa te afli in treaba. Pache Protop. are doar o banda pe sens plus linia de tramvai. Mintea ta creata spune ca sa o desfintam si pe aia nu? Esti idiot rau amice. In Bucuresti afla ca sunt putine bulevarde care au mai mult de doua benzi pe sens. Asa ca NU AI DE UNDE SA SCOTI O BANDA decat daca chiar esti prost si oricat de tampiti ar fi astia de la primarie nu sunt chiar atat de prosti. Desi uite ca se mai gasesc exemplare ca tine care nu stiu decat atat: sa repete ca papagalul ce spun altii care tipa fara sa gandeasca. Ramai la coada vacii si lasa-ne pe noi sa ne vedem de viata de oras, ca e clar ca esti pe dinafara.
DEMISIA
01 oct 13:50
+0
VOTURI
-0
Nu vrem decat sa-ti dai demisia nenorocitule care esti tu nenorocit. Esti cel mai mare rau care se intampla bucurestenilor.
Fox e idiot
01 oct 13:39
+0
VOTURI
-0
Bai Fox, de ce zici tu ca nu e loc si pentru piste? Iei o banda de la auto si o faci epntru biciclete. Varianta asta nu o poti concepe, este?
Fox
01 oct 12:24
+0
VOTURI
-0
Daca implementarea a fost dezastruasa nu inseamna ca si ideea este proasta! Cand faci bulevarde noi si ai loc si de piste de bicle, e foarte ok sa le faci pe sosea. Dar cand ai bulevarde inguste gen Pache Protopoescu, e clar ca nu ai cum sa faci piste pe sosea. In astfel de situatii solutia este trotuarul unde este loc suficient, pietonii neavand nevoie de 4 m de trotuar. Si daca lista cu traseul pistelor este comunicata si primarilor de sector, atunci acestia vor putea fi trasi la raspundere ca au dat autorizatie de constructie a chioscurilor peste pista. La fel si soferii care parcheaza pe ele. Dar pentru toate asta trebuie sa existe vointa de aaplica legea! Asta e problema noastra!
unromanplecat
01 oct 12:04
+0
VOTURI
-0
la Dianei 4, nu 5, toti oamenii sunt de stanga. manipulare de rahat.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE