Plângere penală împotriva ASPA, depusa de Vier PfotenFundaţia pentru protecția animalelor Vier Pfoten a depus miercuri, 9 iulie 2014, o plângere penală împotriva conducerii ASPA, reprezentată de Răzvan Băncescu și Bogdan Treeroiu, care, spun reprezentantii fundatiei, ignoră decizia Curții de apel București de suspendare a normelor de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân, anunță reprezentanții organizației. ASPA a continuat în mod ilegal activitatea de prindere și ucidere, mai arata Fundatia.

Plangere penala impotriva ASPA Bucuresti: Activitatea de prindere si ucidere a cainilor, ilegala
Plângere penală împotriva ASPA București: Activitatea de prindere și ucidere a câinilor, ilegală

Plângerea penală se referă la săvârșirea faptelor de abuz în serviciu, înșelăciune, deturnare de fonduri și uciderea animalelor fără drept, anunță reprezentanții Vier Pfoten într-un comunicat remis B365.ro.

În urma hotărârii Curții de Apel din data de 20 iunie 2014, normele de aplicare ale legii pentru gestionarea câinilor fără stăpân au fost suspendate, astfel ca legea nu mai poate fi aplicată şi orice activitate legată de gestionarea câinilor fără stăpân este suspendată. În această situaţie, cadrul legal în vigoare este asigurat în mod exclusiv de legea 205/2004 privind protecţia animalelor, care prevede, printer altele, ca: “uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, constituie infracţiune”, mai spun oficialii organizației. 

“Având în vedere că Răzvan Bancescu a declarat public ca prin folosirea unor “portiţe legale” activitatea ASPA poate continua ca şi până acum, Vier Pfoten consideră acest lucru de o deosebită gravitate, deoarece înşeală cu bună ştiinţă cetăţenii şi instigă şi alte servicii publice de gestionare a câinilor fără stăpân la comiterea de infracţiuni” a declarat Anca Tomescu, coordinator proiect Câini Fără Stăpân, Vier Pfoten România.

Primarul general, Sorin Oprescu, a convocat, miercuri, o sedinta de lucru, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti pe tema programului de gestinare a câinilor fără stăpân. In urma intalnirii, s-au stabilit masurile urgente care se impun pentru ca programul privind gestionarea cainilor fara stapan in Municipiul Bucuresti sa continue, in bune conditii. De comun acord, cei prezenti au concluzionat ca, desi normele metodologice sunt suspendate, temeiul legii exista, ceea ce inseamna ca programul de gestionare a cainilor fara stapan se poate derula fara probleme.

„Va invit la actiune solidara, in spiritul legii. Sa gasim impreuna modalitatea de a functiona corect. Va rog sa ne asistati, sa ne ajutati sa nu se mai intample asemenea conflicte, sa asigurati ordinea si linistea publica, astfel incat echipele de prinzatori sa-si poata face datoria, fara teama de a fi agresate de asa-zisii iubitori de animale. Democratia nu inseamna dezordine publica”, a spus primarul general, Sorin Oprescu.

După ce în ultima perioadă au avut loc mai multe conflicte între asa-zisii iubitori de animale și prinzătorii de la ASPA, la Primăria Capitalei s-a decis ca hingherii să acționeze însoțiți de polițiști. De asemenea, Jandarmeria și Poliția Capitalei vor fi informate în fiecare seară asupra zonei în care angajații ASPA vor acționa pentru prinderea câinilor fără stăpân, astfel încât, în cazul iubitorii de animale vor interveni din nou pentru blocarea activităților lor, autoritățile să poată interveni în cel mai scurt timp posibil.

"Toate actiunile sa fie inregistrate. Toti hingherii agresati sa depuna plangeri penale, iar organele de ancheta sa-si faca datoria in ritm rapid. Trebuie reactionat astfel incat oamenii sa fie protejati”, a precizat și prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan.

Etichete: ASPA, câini fără stăpân, plângere penală, răzvan băncescu, vier pfoten

0/1 COMENTARII
marika
10 Jul 13:54
+0
VOTURI
-0
sorin oprescu sa ne spuna cati bani baga in buzunar!!!
Ar trebui un control drastic la ASPA fiindca am banuiala ca numarul real al cainilor este mult mai mic dar se apeleaza la tot felul de smecherii care tripleaza acest numar! De exemplu :caini prinsi intr-o zona , inregistrati la ASPA , smulsa prima placuta care arata ca este castrat pusa alta, decontat servicii, eutanasiat fictiv si eliberat in alta zona pentru a fi reprins!
Scuturati gorila bancescu si pe multimilionarul plangaret oprescu! Ma bazez pe o reclamatie depusa pentru negasirea unui caine pe care l-au revendicat niste cunostinte! Cainele disparut fara urma, raspunsul la reclamatie este asteptat si azi!
La ASPA se fac "inginerii financiare" pe care le suportam noi!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE