Plângere penală pentru conducerea Colegiului Şincai pentru zădărnicirea combaterii bolilorPrimarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a dispus ca împotriva conducerii Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai" să fie înaintată, în regim de urgenţă, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Plangere penala pentru conducerea Colegiului Sincai pentru zadarnicirea combaterii bolilor (Foto ro.wikipedia.org)
Plângere penală pentru conducerea Colegiului Şincai pentru zădărnicirea combaterii bolilor (Foto ro.wikipedia.org)

Ca urmare a mai multor sesizări primite din partea unor părinţi ai copiilor înscrişi la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", membrii Direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Sectorului 4 au efectuat, joi, un control în urma căruia s-a constatat faptul că persoanele din conducerea unităţii de învăţământ nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situaţie care ar fi generat, conform cadrului normativ în vigoare, intrarea în scenariul roşu de funcţionare, informează un comunicat al administraţiei locale. 

"Potrivit informaţiilor obţinute de membrii Corpului de Control, acest aspect era cunoscut la nivelul Consiliului de Administraţie al şcolii încă de ieri, 30 septembrie. Întrucât acest aspect contravine tuturor normelor legale şi sanitare aplicabile, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a dispus ca împotriva conducerii colegiului să fie înaintată, în regim de urgenţă, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor", precizează comunicatul administraţiei locale.

De asemenea, conform sursei citate, având în vedere faptul că în timpul activităţii angajaţii autorităţii locale au fost agresaţi verbal de către directorul adjunct şi directorul colegiului în încercarea de a bloca activităţile de control, aceştia vor depune, în cursul zilei de vineri, plângeri penale pentru ultraj.

"Având în vedere nevoia de a gestiona în timp util toate măsurile preventive şi de combatere a efectelor pandemiei cu COVID-19, adresăm conducătorilor tuturor unităţilor de învăţământ un apel la responsabilitate şi rugămintea de a raporta în timp real fiecare confirmare a infectării cu SARS-COV-2 în rândul elevilor şi al angajaţilor şcolilor", se mai arată în comunicatul citat. 

Etichete: colegiul sincai, coronavirus, covid 19, plângere penală, sars cov 2, Sectorul 4, zadarnicirea combaterii bolilor

0/3 COMENTARII
Gabbello
02 oct 23:04
+0
VOTURI
-0
Aia e poza din Baia Mare, oricum intr-o luna, doua mergeti toti sa va cautati de munca, acum ca a picat psdul
Arafat
02 oct 16:18
+0
VOTURI
-0
A naibii GRIPA dom'le!! Cum sa nu raporteze o gripa care oricum se vindeca in 2-3 zile? Caz penal!!
TItus BAZAC
02 oct 09:44
+0
VOTURI
-0
Și ce legătură are cu Liceul Șincai din Baia Mare?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE