Plângere penală pentru semnatarii ordonanţei de majorare a salariilor demnitarilorMAJORARE SALARII DEMNITARI. Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) "Cartel Alfa" a depus o plângere penală în care acuză persoanele care au semnat promovarea ordonanţei privind majorarea indemnizaţiilor corespunzătoare celor 48 de funcţii de demnitari că au încălcat prevederile din Legea salarizării unitare.

Plangere penala in cazul semnatarilor ordonantei de majorare a indemnizatiilor (Foto criteriul.ro)
Plângere penală în cazul semnatarilor ordonanţei de majorare a indemnizaţiilor (Foto criteriul.ro)

MAJORARE SALARII DEMNITARI. CNS "Cartel Alfa" a transmis luni o scrisoare deschisă parlamentarilor, cărora le solicită să blocheze prin votul lor adoptarea actului normativ prin care se majorează indemnizaţiile demnitarilor.

Iohannis: Am discutat de mai multe ori cu premierul pe tema salarizării demnitarilor 

MAJORARE SALARII DEMNITARI. Sindicaliştii spun că, după ce au analizat propunerea legislativă privind majorarea salariilor celor 48 de funcţii de demnitari, au constatat că aceasta constituie o atitudine de dispreţ total la adresa românilor care trăiesc la limita sărăciei, a tuturor lucrătorilor contractuali sau funcţionari publici din sectorul bugetar. În opinia sindicaliştilor, pentru această majorare nu există niciun motiv întemeiat, nici de necesitate, nici de oportunitate, iar decizia ar încălca şi prevederile legale.

Salarii majorate pentru demnitari. Oprea îl acuză pe Ponta de minciună: "Ideea a fost a lui" 

MAJORARE SALARII DEMNITARI. "Justificările publice făcute de diverşi demnitari nu se constituie ca argumente valabile pentru decizia luată. Astfel, se invocă reducerea sau combaterea fenomenului corupţiei, ca şi cum o indemnizaţie de aproximativ 4.000 de euro faţă de 2.000 euro în prezent, este suficientă pentru stoparea tentaţiilor demnitarilor care decid asupra unor sume de zeci sau sute de milioane de euro. Reamintim faptul că funcţiile de demnitar nu sunt funcţii exercitate ca urmare a obligării persoanelor în cauză la o muncă forţată, ci funcţii la care demnitarii au candidat, cunoscând limitările legale, ori pe care, în cazul în care nu au cunoscut aceste limitări legale, le pot abandona oricând, dacă li se par împovărătoare putându-se întoarce oricând la confortul anterior", se arată în scrisoarea transmisă parlamentarilor.

CITEŞTE ŞI Ponta: Guvernul va amâna mărirea salariilor demintarilor până la aprobarea Legii salarizării unitare 

MAJORARE SALARII DEMNITARI. Sindicaliştii susţin că nu există un salariu adecvat pentru funcţionari publici, medici sau profesori, deşi responsabilitatea profesională a acestora este cel puţin la fel de mare ca cea a demnitarilor, iar condiţiile de muncă în sistemul public sunt cel mai adesea degradante şi uneori periculoase. Mai multe amănunte pe Mediafax. 

Etichete: Cartel Alfa, majorare salarii demnitari, plângere penală

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE