MS:Toți răniții din Colectiv vor fi transferați în străinatate,dacă există recomandare în acest sensToți pacienții răniți în incendiul din Colectiv for fi transferați la spitale din strainatate, daca există recomandare din partea specialiștilor în acest sens, a anunțat vineri dimineață Ministerul Sănătății. Luni se va întruni o comisie de specialiști, la Ministerul Sănătății, care va analiza situația pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România în vederea implementării planului de îngrijire pe termen mediu și lung.

Planul de ingrijire pe termen mediu si lung, implementat in cazul ranitilor de la Colectiv
Planul de îngrijire pe termen mediu și lung, implementat în cazul răniților de la Colectiv

MS precizează că planul include atât îngrijirile medicale de recuperare, cât și asistența psihologică și socială pentru pacienți și familiile acestora.

"În situațiile în care există recomandare din partea specialiștilor, Ministerul Sănătății va aproba transferul în străinătate al pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România", arată ministerul, potrivit Agerpres. 

Tot prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, spitalele din străinătate care îngrijesc victimele incendiului din 30 octombrie au fost înștiințate despre intenția Ministerului Sănătății de a demara, în cursul anului 2016, un program de schimb de experiență între medicii români și cei străini care se ocupă de tratamentul pacienților cu arsuri.

Ministerul Sănătății precizează că a aprobat tratamentul în străinătate tuturor pacienților cu arsuri care au avut recomandarea experților străini și care au fost considerați transferabili de către aceștia.

Costurile acestor tratamente vor fi acoperite de Ministerul Sănătății, conform prevederilor legale.

Etichete: colectiv, Ministerul Sănătăţii, pacienţi, răniţi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE