PLANURI PE HÂRTIE. Niciun bloc cu risc seismic ridicat din Bucureşti nu a fost consolidat în 2015În anul 2015, un singur bloc încadrat la clasa I de grad seismic şi care prezintă pericol public a fost consolidat, din totalul  de 25 clădiri care erau în plan. Blocul la care s-au efectuat lucări de consolidare este în oraşul Hârşova. În Bucureşti, nicio clădire dintre cele 20 aflate în programul autorităţilor nu a fost consolidat.

 Niciun bloc cu risc siemic din Bucuresti nu a fost consolidat in 2015
Niciun bloc cu risc siemic din Bucureşti nu a fost consolidat în 2015
Foto: adevarul.ro

Autoritățile au finalizat lucrările de consolidare pentru un singur bloc dintr-un total de 25 clădiri care trebuia consolidate (20 din București, 2 din Tulcea și câte 1 din Câmpina, Sfântu Gheorghe și Hârșova) și nu au terminat niciun studiu de proiectare la cele 42 de clădiri programate (28 din București, 5 din Bacău, 7 din Prahova și câte una din Suceava și Târgu Mureș).

"Din cele 25 de clădiri de consolidat în sarcina Primăriei Municipiului București și a primăriilor municipiilor și orașelor, pentru care s-a asigurat finanțarea din transferuri de la bugetul de stat, au fost finalizate lucrările de consolidare la o clădire de locuit multietajată situată în județul Constanța, oraș Hârșova, str. Plantelor nr. 33. Pentru cele 42 de clădiri la care s-a asigurat finanțarea din transferuri de la bugetul de stat, acțiunea privind proiectarea lucrărilor de consolidare este în curs de derulare", au precizat pentru Profit.ro reprezentanții Ministerului Dezvoltării

CITEŞTE ŞI  PROIECT. LISTA clădirilor cu risc seismic din Bucureşti ce ar urma să fie consolidate în 2016

Unicul bloc nu a fost din București, orașul cu cele mai multe clădiri cu risc de prăbușire la un cutremur puternic, ci din Hârșova. 

În București sunt 374 de clădiri expertizate tehnic și încadrate în clasa I de risc seismic (cu risc ridicat de prăbușire la cutremur), dintre care 190 prezintă pericol public. Acestora li se adaugă alte 302 clădiri încadrate în clasa II (la care probabilitatea de prăbușire este redusă, dar la care sunt așteptate degradări structurale majore). 

 

Etichete: cladiri Bucuresti cutremur, cladiri consolidate cutremur, cutremur, cutremur Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE