Plata CASS pentru chirii, fără penalităţi de întârziere, dacă nu s-a primit decizia de impunerePersoanele care depăşesc termenele de plată ale obligaţiilor fiscale pentru că nu au primit deciziile de impunere pentru contribuţiile de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorate asupra veniturilor din închirieri nu vor mai plăti dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Plata CASS pentru chirii, fara penalitati de intarziere, daca nu s-a primit decizia de impunere
Plata CASS pentru chirii, fără penalităţi de întârziere, dacă nu s-a primit decizia de impunere
Foto: sxc.hu

Eliminarea dobânzilor şi a penalităţilor este prevăzută într-un ordin al ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu, prin care este aprobată o decizie a Comisiei Fiscale Centrale, scrie Mediafax.

Astfel, potrivit Deciziei 2/2014 a Comisiei Fiscale Centrale, contribuabilii nu datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru perioada cuprinsă între termenul de plată prevăzut de Codul Fiscal, respectiv 25 martie 2014 şi data comunicării deciziei de impunere, în cazul contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, pentru care nu au avut obligaţia efectuării de plăţi anticipate în anul precedent, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor.

"Consider că această reglementare este necesară. Trebuie să manifestăm respect faţă de contribuabil. Oamenii nu trebuie să plătească majorări sau penalităţi, în condiţiile în care nu au primit decizie de impunere, mai exact nu au fost înştiinţaţi care este suma aferentă obligaţiilor fiscale", a declarat ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu.

În cazul în care contribuabilul a plătit deja penalităţi pentru întârzierea la plată, sumele percepute ca accesorii vor fi compensate cu alte obligaţii datorate bugetului de stat sau, după caz, pot fi restituite.

Ordinul de ministru intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Etichete: asigurări sociale, chirii, întârzieri, Ioana Petrescu, penalităţi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h