Platforma Cinemagia.ro, investigată de Consiliul ConcurenţeiConsiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul şi punctul de lucru al companiei ce operează platforma Cinemagia.ro, potrivit unui anunț al instituției. Aceasta este una dintre cele peste 50 de companii din domeniul distribuției de filme către cinematografe, care sunt investigate pentru practici anticoncurențiale ce constau în împărțirea de piață și fixarea de preț.

Platforma Cinemagia.ro, investigata de Consiliul Concurentei
Platforma Cinemagia.ro, investigată de Consiliul Concurenţei

Societățile din domeniul distribuției de filme sunt suspectate că ar fi făcut înțelegeri de preț sau schimb de informații sensibile prin intermediul platformei Cinemagia, deținută de Imedia Plus Group, notează paginademedia.ro.

Investigaţia se referă la posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei şi a Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene de către Imedia Plus Group SA, de către companiile ce distribuie direct sau indirect filme către cinematografe din România, precum şi de către firmele care exploatează cinematografele din România.

În prezent, sunt investigate peste 50 de companii, cu sediul în România sau în alte state.

REACŢIA Cinemagia

„Serviciul oferit prin intermediul site-ului cinemagia.ro nu este cu nimic diferit de cel oferit de IMDB, Rotten Tomatoes sau alte zeci de aplicații similare din lume", spun aceștia într-un punct de vedere trimis paginademedia.ro.

„Pentru a face acest serviciu posibil și gratuit, Imedia a construit o platformă electronică pe care distribuitorii de filme postează aceste informații, Imedia le preia automat și le distribuie publicului.", se mai arată în poziția companiei.

Etichete: cinemagia, Consiliul Concurenţei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE