Plăţile pentru POSDRU, ÎNTRERUPTE de Comisia Europeană din cauza unor NEREGULIMinisterul Fondurilor Europene a fost anunțat de Comisia Europeană (CE) că plățile pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor fi întrerupte din nou, din cauza unor nereguli în modul de selecție a proiectelor, descoperite de oficialii europeni într-o misiune de audit efectuată anul trecut în perioada 21 octombrie - 10 noiembrie. Plățile pentru POSDRU au fost întrerupte sau suspendate de către CE de mai multe ori în ultimii ani, pe fondul suspiciunilor de fraudă.

Platile pentru POSDRU, INTRERUPTE de Comisia Europeana din cauza unor NEREGULI (Foto rfi.ro)
Plăţile pentru POSDRU, ÎNTRERUPTE de Comisia Europeană din cauza unor NEREGULI (Foto rfi.ro)

În urma neregulilor constatate, Comisia Europeană a decis acum să nu accepte decontarea unor plăți cerută de către autoritățile române pentru cheltuieli efectuate de către beneficiari după luna august 2012.

Pentru perioada 2007-2013, POSDRU a avut la dispoziție un buget de 3,4 miliarde de euro, fiind unul dintre cele mai importante programe finanțate din fonduri europene.

"Ministerul Fondurilor Europene a primit de la Comisia Europeană o notificare cu privire la întreruperea termenului de plată pentru cererea intermediară transmisă în 31 decembrie 2015, care conține cheltuieli efectuate de către beneficiari după luna august 2012. Motivele întreruperii vizează deficiențe în funcționarea sistemului de management și control al POSDRU, mai precis legate de procedurile de selecție a proiectelor și verificările de prim nivel realizate de Autoritatea de Management și Organismele Intermediare aflate în subordinea Ministrul Muncii, respectiv Ministerului Educației", a anunțat, marți seara, ministerul de resort, citat de profit.ro.

Etichete: Comisia Europeană, Ministerul Fondurilor Europene, plati intrerupte, posdru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE