ANDREI PLEŞU, atacat de scriitori şi actori, după criticile aduse lui Radu BeliganMai mulţi actori şi cântăreţi, printre care şi Angela Similea, Dida Drăgan şi Marin Moraru, îl atacă dur pe Andrei Pleşu pentru criticile pe care i le-a adus lui Radu Beligan. Scriitorul spunea ieri, într-un text publicat în ziarul Adevărul, că Beligan a ales să-şi investească imaginea într-o "jalnică operaţiune de propagandă" a PSD.

Plesu, despre atacul de la Charlie Hebdo: Va da apa la moara celor care cunosc superficial islamul
Pleșu, despre atacul de la Charlie Hebdo: Va da apă la moară celor care cunosc superficial islamul
Foto: realitatea.net

"Suntem profund îngrijoraţi de atacul nedrept pe care domnul Andrei Pleşu l-a lansat la adresa Maestrului Radu Beligan, doar pentru că marele nostru actor a îndrăznit să aibă şi să exprime public o opinie şi o opţiune politică diferită de cea a domnului Pleşu,'' scriu artiştii. ''Considerăm că trăim într-o societate democratică în care libertatea de exprimare este garantată şi că nimeni nu trebuie pus la zid doar pentru că îşi exprimă punctele de vedere,'' spun actorii şi cântăreţii, într-o scrisoare, potrivit realitatea.net.

Scrisoarea este semnată de actorii Florina Cercel, Adela Mărculescu, Marin Moraru, Costel Constantin şi de cântăreţii Dida Drăgan, Angela Similea, Adrian Daminescu şi Florin Apostol.

Scriitorul Andrei Pleşu l-a criticat dur pe Radu Beligan pentru decizia de a-l susţine pe Victor Ponta la prezidenţiale.

"Aţi simţit nevoia, la vîrsta dvs., la statura dvs., să vă legaţi numele de un caraghios. Spectrul "stadionului" de tip coreean a reapărut în biografia dvs. într-un moment în care nimic nu-l mai poate justifica. Asta înseamnă că m-am înşelat. Că, înainte de 1989, nu aţi negociat util, sacrificîndu-vă de dragul teatrului, ci că ceva inexplicabil vă atrăgea în sfera puterii, oricît de pătată era ea. Ca şi acum. Puterea talentului dvs., puterea minţii dvs. nu vă satisfăceau. Ca şi acum, voiaţi să fiţi în preajma celeilalte puteri, oricît e ea de trecătoare prin comparaţie cu puterea prestigiului dvs. profesional. Voiaţi, ca şi acum, să fiţi mai curînd pe scena ştabilor, decît pe aceea a colegilor dvs, scrie Andrei Pleşu într-un text publicat în ziarul Adevărul.

Sâmbătă, la lansarea candidaturii lui Victor Ponta pentru Cotroceni, Radu Beligan a transmis un mesaj în care a anunţat că îl susţine în alegeri.

Etichete: actori, alegeri prezidenţiale, Andrei Pleşu, candidatură, radu beligan, scrisoare, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE