PMB: 326 de utilaje şi 839 de operatori de deszăpezire, pregătiţi să intervinăPrimăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă că 326 de utilaje şi 839 de operatori de deszăpezire sunt pregătiţi să intervină în toate sectoarele Capitalei în cazul în care vremea o va impune, având în vedere prognoza meteo de precipitaţii sub formă de ploaie, apoi ninsori.

Deszapezire
Deszăpezire

Potrivit unui comunicat de presă al PMB remis pe adresa redacţie, la solicitarea Primarului General, Gabriela Firea, operatorii de deszăpezire, precum şi administraţiile domeniului public din toate sectoarele Capitalei sunt pregătite să acţioneze cu un total de 326 utilaje, 839 operatori de deszăpezire şi stocuri totale de materiale antiderapante de 15.895 tone.

"În caz de ninsoare abundentă, echipele de deszăpezire vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic STB,cu obiective sociale şi instituţii publice, pe pante, rampe şi poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraş. De asemenea, STB este pregătită să intervină cu personal şi utilaje pentru deszăpezirea cailor de rulare a tramvaielor, buna funcţionare a macazurilor şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugiile de tramvai. STB dispune de stocuri suficiente de material antiderapant şi alte substanţe necesare pentru deszăpezire (sare, clorura de calciu etc), are 170 de vehicule de intervenţie, precum şi de suficient personal pentru îndepărtarea zăpezii de pe peroane. Totodată, societatea bucureşteană de transport continua acţiunile de igienizare şi de dezinfectare a vehiculelor, cu două treceri pe zi, pentru protejarea călătorilor", se arată în comunicatul PMB.

Aceeaşi sursă precizează că Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale, telefon scurt 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost.

De asemenea, Primăria Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceştia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor /precipitaţiilor.

Etichete: Bucureşti, deszăpezire, ninsoare, zapada

0/1 COMENTARII
Maximus
23 mar 12:32
+0
VOTURI
-0
326 de utilaje şi 839 de operatori de deszăpezire... O fi mult, o fi putin? Ce resurse sun pregatite sa intervina pe bd. Mihai Bravu pentru refacerea si punerea in legalitate marcajelor rutiere dupa instalarea gardurilor care delimiteaza carosabilul de linia de tramvai? In fiecare zi suntem in pericol de accident din cauza marcajelor vechi care nu mai corespund noii realitati. Si asfaltul lasa de dorit, mai ales la intersectiile cu linii de tramvai.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE