PMB: 41 de clădiri din centrul Bucureştiului sunt în proces de reabilitare şi consolidareUn număr de 41 de clădiri cu risc seismic din centrul Bucureştiului sunt în proces de reabilitare şi consolidare, la opt dintre acestea fiind finalizate lucrările de punere în siguranţă, anunţă Primăria Capitalei. Totodată, se lucrează la consolidarea şi restaurarea Palatului Voievodal "Curtea Veche".

Risc seismic
Risc seismic
Foto: paginadepolitica.ro

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Consolidări, continuă programul de punere în siguranţă, consolidare şi reabilitare a clădirilor cu risc seismic, început în luna noiembrie 2017, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de PMB.

Astfel, sunt şantiere deschise la 41 de clădiri din centrul Bucureştiului. Dintre acestea, la opt sunt finalizate lucrările de punere în siguranţă şi se lucrează la consolidarea propriu-zisă, iar la alte 33 de imobile Compania Municipală Consolidări face lucrări de punere în siguranţă, lucrări premergătoare celor de consolidare.

În paralel, se lucrează la consolidarea şi restaurarea Palatului Voievodal "Curtea Veche", care vizează protejarea, restaurarea şi consolidarea ansamblului, precum şi functionalizarea şi punerea în valoare a vestigiilor.

"Aşa cum am promis, am accelerat programul de consolidări derulat de Primăria Capitalei, în prezent 41 de clădiri fiind în proces de reabilitare. Reamintesc faptul că în ultimii 27 de ani, autorităţile locale au reabilitat doar 20 de clădiri, iar acum, alocarea bugetară de la începutul anului îşi arată efectele: dacă în perioada 2011-2016, Primăria Capitalei, prin Consiliul General de la acel moment, a alocat în jur de 1 milion de euro pe an pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, în anul 2018, pentru acest domeniu, am alocat nu mai puţin de 10 milioane de euro, ceea ce ne-a permis să intervenim în peste 40 de clădiri. Doresc să mulţumesc bucureştenilor care au înţeles importanţa acestui demers şi şi-au dat acordul că locuinţele lor să fie incluse în programul de consolidare al Primăriei Capitalei", a afirmat primarul general, Gabriela Firea, care a verificat stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare la mai multe imobile din centrul Bucureştiului.

Conform PMB, la patru imobile se lucrează în prezent la revizuirea proiectelor tehnice: str. Batistei nr. 5, str. Carol nr. 63, str. Pache Protopopescu nr. 11, str. Schitu Măgureanu nr. 3, astfel încât acestea să corespundă noilor normative tehnice în ceea ce priveşte proiectarea şi execuţia clădirilor încadrate în categoria risc seismic 1.

De asemenea, până sfârşitul anului, Primăria Capitalei, prin Compania Consolidări va continua lucrările de consolidare la alte trei imobile (str. Câmpineanu nr. 9, str. Schitu Măgureanu nr. 19, str. Ştefan Luchian nr. 12C), lucrări care au fost blocate ani la rând de revendicările financiare şi de amânările nejustificate ale companiilor care câştigaseră contractele de lucrări.

Proprietarii altor 28 de imobile au semnat convenţia prin care îşi dau acordul ca locuinţele lor să fie incluse în programul de consolidare al PMB.

Majoritatea clădirilor aflate în consolidare sunt construite în perioada anilor 1900, se află în centrul Bucureştiului, o parte dintre ele fiind monumente istorice. Acestea erau foarte degradate şi prezentau un pericol public atât pentru cetăţenii care locuiau în ele, cât şi pentru cei care tranzitau zona. Aproape toate familiile care locuiau în clădirile la care au început lucrările de punere în siguranţă şi consolidare au fost mutate în locuinţele de necesitate deţinute de Primăria Capitalei, în Piaţa Naţiunile Unite (locuinţe modernizate recent), iar câteva dintre acestea sunt în curs de relocare.

De asemenea, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi Compania Municipală Publicitate şi Afişaj, derulează în prezent campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor care locuiesc în imobile cu risc seismic cu privire la obligaţiile care le revin, conform legii, dar şi cu privire la facilităţile oferite de municipalitate: costul relocării proprietarilor este suportat în integralitate de PMB, persoanele fizice proprietari ai locuinţelor multietajate încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic, la care venitul lunar pe familie este sub trei salarii minime brute pe economie, vor putea să nu mai ramburseze 50% din valoarea investită pentru execuţia lucrărilor de intervenţie, cu anumite condiţii.

Etichete: clădiri, pmb, risc seismic

0/1 COMENTARII
Jessica Smith
15 oct 15:33
+0
VOTURI
-0
După ce a fost în relație cu Wilson timp de șapte ani, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care am avut-o pentru el, l-am rugat cu totul , Am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema pe cineva online și ea mi-a sugerat să contactez un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă care să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care nu crede în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, Vroiam să spun o vrăjitoare numită Dr Zuma zuk și i-am trimis un e-mail și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și surprinzător a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat, ca a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică, care ma ajutat cu propria mea problemă și care este diferită de toate cele false acolo. Oricine ar putea avea nevoie de ajutorul vrăjitorului, e-mailul său: spiritualherbalisthealing@gmail.com sau sunați-l la +2348164728160, îl puteți trimite prin e-mail, dacă aveți nevoie de asistența lui în relația dvs. sau altceva. CONTACT-L ACUM PENTRU SOLUȚIE LA TOATE PROBLEMELE DUMNEAVOASTRĂ

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE