PMB a demontat o lucrare de artă din Piaţa RevoluţieiPrimăria Municipiului Bucureşti a luat masura demontarii lucrarii amplasate in zona Pietei Revolutiei, ca urmare a numeroaselor sesizari ale cetatenilor care s-au declarat ofensati de caracterul controversat al acesteia.

PMB a demontat o lucrare de arta din Piata Revolutiei
PMB a demontat o lucrare de artă din Piaţa Revoluţiei

Spaţiul expoziţional temporar din zona Pieţei Revoluţiei (cuprins între strada Academiei - Calea Victoriei şi strada Dem I. Dobrescu) a fost reglementat printr-un parteneriat încheiat, pe 7 martie 2016, între Kartell Media & Events SRL Bucureşti şi Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti.

Scopul acestui parteneriat îl constituia "susţinerea proiectului Kulturama", care sprijină, promovează şi ajută la dezvoltarea tinerilor artişti din Bucureşti, aşa cum se specifică în protocolul de parteneriat.

Conform acestuia, organizatorul era obligat să furnizeze Prefecturii Municipiului Bucureşti, în calitatea sa de partener, toate informaţiile necesare organizării şi desfăşurării acestui proiect.

În baza acestui parteneriat, comisia pentru organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice a aprobat în martie 2016, prelungit ulterior, evenimentul de artă vizuală Kulturama, din Piaţa Revoluţiei, în cadrul căruia "se vor prezenta lucrări personale ale tinerilor artişti".

Având în vedere că în actualul regulament al comisiei nu este prevăzută obligaţia solicitantului de a prezenta, la momentul cererii autorizaţiei, ilustrări de tema, evenimentul a fost aprobat de membrii comisiei, care s-au bazat pe bună credinţa a expozanţilor.

"Subliniem că, dacă ar fi existat cea mai mică suspiciune că această lucrare poate ofensă cetăţenii, nu se punea problema acordării autorizaţiei", au transmis reprezentanţii primăriei.

În noul regulament, la care se lucrează în prezent, se va solicita, în mod expres, ca temă fiecărui eveniment cultural-artistic desfăşurat în spaţiul public să fie însoţită de ilustraţii, evitându-se situaţii similare, a anunţat municipalitatea.

Etichete: kulturama, monument piata revolutiei, Piaţa Revoluţiei, Primăria Capitalei

0/2 COMENTARII
dorel
26 Oct 07:33
+0
VOTURI
-0
Deci nu e voie sa iesi in strada ca sa faci sport, dar e voie sa amplasezi in acelasi spatiu public "opere de arta" de o calitate cel mult indoielnica...
Si cum adica nu se stia ca lucrarea "poate ofensa cetatenii"? Pe baza a ce s-a dat autorizatia? O mica spaga?

Iar la final, bomboana de pe coliva, pe banii cui s-a demolat "opera de arta"?
Cris
25 Oct 21:03
+0
VOTURI
-0
Acea "opera de arta" arata ca o sulla infipta in courul bucurestenilor, de asta au protestat oamenii. Pe langa gogoasa infipta in tzeapa care simbolizeaza, clar, furtul revolutiei romane de catre tzeparii neo-securismului post Ceausescu si tzepele care au urmaat, aceasta noua tzeapa artistica a revoltat de-a dreptul oamenii, batjocoriti constant de autoritatile statului.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE