PMB a trimis o echipă de audit la RADET. O comisie tehnică analizează datoria istorică la ELCENPrimăria Capitalei a trimis o echipă de audit la RADET, iar o comisie de lucru formată din reprezentanţi ai PMB, RADET şi ELCEN analizează, din punct de vedere financiar şi juridic, datoria istorică, a anunţat primarul general Gabriela Firea într-o întâlnire cu ministrul Energiei. La finalul discuţiilor, Firea a spus că este necesară o analiză de risc a întregului sistem de termoficare din Capitală.

RADET
RADET

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei s-a întâlnit, vinei, cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pentru a găsi soluţii pentru ca RADET şi ELCEN să beneficieze de fondurile necesare astfel încât să nu existe sincope în producerea şi livrarea agentului termic, a anunţat Primăria Capitalei.

"Avem un nou consiliu de administraţie, sperăm ca noua conducere să vină cu soluţii, iar bucureştenii să nu aibă de suferit în sezonul rece. În ceea ce priveşte aspectele financiare, am stabilit o comisie de lucru formată din reprezentanţi ai PMB, RADET şi ELCEN care să analizeze din punct de vedere financiar şi juridic datoria istorică. Suntem cu subvenţia la zi, avem planuri de investiţii ", a declarat edilul.

Firea a mai spus că se verifică istoricul datoriei RADET către ELCEN, precum şi protocolul semnat în anul 2008, care prevedea, printre altele, ca o parte din subvenţia pentru căldura către populaţie să fie suportată şi de către Guvern.

Astfel, prin grupul de lucru nou înfiinţat se doreşte identificarea unor soluţii prin care şi celelalte instituţii ale statului care s-au angajat prin acest protocol să se implice astfel încât să nu existe disfuncţionalităţi pe timpul iernii în livrarea agentului termic către populaţie.

Primarul general a mai spus că trebuie făcută o planificare realistă, pe termen lung, şi în acest sens a trimis o echipă de audit la RADET.

"De la preluarea mandatului am reuşit să finalizăm documentaţia necesară accesării celor 187 milioane de euro, bani europeni, care sunt rezervaţi pentru Bucureşti, în scopul modernizării reţelei de termoficare a oraşului. Primăria Capitalei îşi asumă toate obligaţiile, însă trebuie să existe o colaborare interinstituţională funcţională.", a anunţat Firea.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a arătat că este necesar ca ELCEN şi RADET să demareze în perioada imediat următoare o analiză de risc a sistemului de termoficare şi să traseze un plan de acţiuni pentru perioada de iarnă.

"Vreau să stabilească împreună un plan de acţiuni. Daca se întâmplă, de exemplu, să fie decuplat un CET în plină iarnă, ambele entităţi să ştie exact ce au de făcut, care este ordinea de alimentare, ce manevre au de făcut, cum să reruteze agentul termic, la ce costuri se ridică aceste manevre etc. Avem nevoie de acest plan în cel mai scurt timp posibil pentru a şti exact unde trebuie să intervenim", a declarat ministrul Grigorescu.

Ministrul Energiei a mai declarat că este necesară identificarea surselor de finanţare astfel încât ELCEN să nu întâmpine dificultăţi în producţia agentului termic, mai ales că societatea are de achitat datorii către furnizorii de gaze, către bănci, dar şi către stat. O lipsă acută a banilor poate afecta considerabil activitatea ELCEN.

Cei doi oficiali au agreat ca, la începutul lunii septembrie, să reia tema finanţării într-o întâlnire la care să participle atât reprezentanţii RADET şi ELCEN, cât şi specialişti din Ministerul Energiei şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Etichete: ELCEN, Gabriela Firea, pmb, Primăria Capitalei, RADET

0/2 COMENTARII
Jegurile care ne conduc
29 Aug 20:48
+0
VOTURI
-0
Madam Firea sa veriffice la RADET droaia de consilieri si specialisti in nimic care s-au cuibarit pe banii abonatilor.
Printre ei sunt Tanase Ion - nemernicul fost director general care nu da drumul la os, Radulescu Alexander - pitiponcul regizor, Oprea Luminita - autoarea de carti care nu stie sa se exprime in scris.
Pana luna trecuta din sleahta consilierilor facea parte si Cretu Sirbu care pentru merite deosebite, la schimbarea culorii politice, a fost avansat de la consilier la membru in Consiliu de Administratie...
La RADET Bucuresti e JAF! Suntem sufocati de incompetenta. Toata conducerea e politica.
ANRE 50/2009
27 Aug 08:20
+0
VOTURI
-0
PMB/Min. Energiei ar trebui sa trimita si o comisie de audit la ANRE, sa vada care-i treaba cu ordinul 50/2009, art. 20 alin. (2): "În cazul plăţii parţiale a unei facturi, stingerea sumelor datorate se face în următoarea ordine a componentelor facturii respective: întâi majorările de întârziere aferente perioadei anterioare, apoi contravaloarea energiei termice preluate plus/minus corecţiile sau regularizările facturii precedente."

Adica, practic, prima data se platesc penalizarile, iar apoi, daca mai raman bani, si factura? Asta inseamna ca penalizarile vor exista intotdeauna!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE