PMB: Al zecelea tratament de combatere a ţânţarilor începe joi searaPrimăria Municipiului Bucureşti (PMB) demarează, joi seara, cel de-al zecelea tratament de combatere a ţânţarilor, urmând să se acţioneze cu 70 utilaje şi 70 de operatori, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii.

Noi tratamente pentru combaterea tantarilor, in Bucuresti
Noi tratamente pentru combaterea țânțarilor, în București

"Primăria Municipiului Bucureşti demarează, în această seară, începând cu ora 22,00, cel de-al zecelea tratament de combatere a ţânţarilor. Acesta va fi efectuat în toate cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti pe aliniamente stradale, în parcuri, cimitire, unităţi militare, pe spaţii verzi, scuaruri, precum şi în zonele cu vegetaţie abundentă. Se va acţiona cu un număr total de 70 utilaje, din care 35 utilaje de mare capacitate în sistem ULV (ceaţă) şi 35 utilaje portabile şi un număr de 70 de operatori", se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, se estimează folosirea a 280 de litri de substanţă. "Substanţa folosită este K'Othrine Profi EC 250. Aceasta este biodegradabilă şi nu are efecte adverse asupra mediului înconjurător şi asupra organismului uman. Timpul de acţiune este de cel mult 24 de ore în condiţii de căldură şi umiditate normală", se explică în comunicat.

Acţiunea de combatere a ţânţarilor pentru aliniamente stradale, scuaruri, spaţii verzi se va desfăşura între orele 22,00 - 07,00, iar în parcuri de la miezul nopţii până la 07,00.

Populaţia a fost informată prin afişe avertizoare ce au fost amplasate în parcuri; efectuarea tratamentului este condiţionată de evoluţia fenomenelor meteorologice, se menţionează în comunicat.

Municipalitatea amintea marţi că pentru anul în curs sunt prevăzute, conform Planului Unitar de Igienizare aprobat prin HCGMB nr. 5/2018 şi conform contractului încheiat cu operatorul serviciului S.C Coral Impex SRL, 12 tratamente de dezinsecţie - combatere ţânţari.

Etichete: pmb, Primăria Capitalei, ţânţari, tratamente ţânţari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE