PMB anunţă că nu majorează taxele şi impozitele, ci doar pune în aplicare prevederile Codului FiscalPrimăria Capitalei precizează, referindu-se la Proiectul de Hotărâre "privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti începând cu anul 2019", aprobat în şedinţa CGMB de joi, că, potrivit legii, Consiliul General adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul următor, punctând că PMB pune în aplicare prevederile Codului fiscal.

Primaria Capitalei
Primăria Capitalei

''Primăria Municipiului Bucureşti nu majorează taxele şi impozitele, ci doar pune în aplicare prevederile Codului Fiscal. (...) După cum Primăria Capitalei a anunţat public şi în luna februarie a acestui an, NU Primarul General, Gabriela Firea, majorează taxele şi impozitele locale aşa cum în mod eronat şi tendenţios sugerează unele publicaţii. Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră are obligaţia de a pune în dezbatere publică şi ulterior de a supune aprobării CGMB proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2019. Acesta prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de 1,3%, care reprezintă indicele de inflaţie comunicat de Ministerul de Finanţe. Conform articolului 491 alin.1 şi alin. 2 din Codul Fiscal, nivelul impozitelor şi taxelor locale se indexează anual până la 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de raţă inflaţiei pentru anul fiscal anterior'', se arată într-un comunicat PMB transmis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, creşterile pentru locuinţe persoane fizice rezidente sunt de 1-2 lei garsonieră; 2 lei apartament cu 2 camere; 2-4 lei apartament cu 3 camere; 2 -5 lei apartament cu 4 camere.

Creşterile pentru mijloacele de transport se diferenţiază în funcţie de capacitatea cilindrică astfel, pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 2000 cmc nu există creştere întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 2000 cmc creşterile variază între 13 şi 84 de lei.

Etichete: Bucureşti, Primăria Capitalei, taxe şi impozite

0/1 COMENTARII
TACHE
23 apr 10:56
+0
VOTURI
-0
Dar prevederea legala de a indexa pensiile in raport cu inflatia nu este imperativa?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE