PMB: Cabinetele şcolare şi spitalele din Bucureşti vor beneficia de dotări performanteGabriela Firea și președintele Uniunii Sindicale Sanitas București, Viorel Huțanu, au semnat un Protocol de colaborare, care prevede ca spitalele din subordinea PMB și cabinetele medicale școlare să beneficieze de dotări performante și de personal pregătit la cele mai înalte standarde.

Cabinetele scolare si spitalele din Bucuresti vor beneficia de dotari performante
Cabinetele şcolare şi spitalele din Bucureşti vor beneficia de dotări performante

Potrivit Primăriei Capitalei, Protocolul stabilește modalitatea în care cele două instituții vor coopera în următorii patru ani, principalele acțiuni comune vizând asigurarea dotărilor necesare pentru funcționarea spitalelor și cabinetelor medicale școlare, precum și profesionalizarea personalului sanitar.

"Îmi doresc ca bucureștenii să beneficieze de tratamente moderne în spitale dotate cu aparatură performantă. De aceea, la propunerea mea, CGMB a aprobat suplimentarea fondurilor necesare pentru dotarea spitalelor din București. Mai mult, unul dintre proiectele pe care le-am anunțat încă din campanie, dotarea cabinetelor medicale școlare, este susținut și de Uniunea Sindicală Sanitas București. Cunosc dificultățile financiare cu care se confruntă salariații din sistemul sanitar din București și vom încerca să îi sprijinim pentru că interesul este al nostru, al tuturor", a declarat Gabriela Firea.

VEZI ŞI Clădirile mai multor spitale din Bucureşti, în stare AVANSATĂ de DEGRADARE

Viorel Huțanu a dat asigurări că va susține toate proiectele inițiate de PMB, inclusiv în ceea ce privește implementarea proiectelor cu finanțare europeană la cele 19 spitale din subordinea ASSMB și din rețeaua de medicină școlară și asistență socială.

"Suntem încântați să găsim un partener de dialog deschis ș vine în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă cadrele medicale și sistemul medical din București", a declarat la rândul său Viorel Huțanu.

Totodată, în urma discuțiilor, primarul general și liderul USSB au convenit semnarea unui nou contract colectiv de muncă în 2017, care va garanta angajaților din spitalele din subordinea municipalității primirea drepturilor salariale.

Etichete: cabinet medical, cabinet şcolar, dotări spitale bucureşti, spitale bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE