PMB demarează programul pentru dotarea şi modernizarea cabinetelor medicale din ŞCOLILE bucureşteneLa initiativa Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat in sedinta din data de 25 august, proiectul de hotarare privind "demararea Programului pentru dotarea si modernizarea cabinetelor de asistenta medicala scolara si de medicina dentara din unitatile de invatamant public prescolar, scolar si universitar din municipiul Bucuresti". Din totalul de 50 de consilieri generali, 36 au votat 'pentru' acest proiect, iar 13 consilieri ai USB au votat 'impotriva'.

PMB modernizeaza cabinetele medicale din scolile bucurestene
PMB modernizează cabinetele medicale din şcolile bucureştene

"Am initiat proiectul de hotarare pentru dotarea cabinetelor medicale scolare si a cabinetelor stomatologice din Capitala pentru ca situatia actuala e mult sub asteptarile parintilor care vor sa aiba garantia ca in gradinitele, scolile, liceele si universitatile din Capitala se poate asigura asistenta medicala eficienta si de calitate. Suma totala estimata pentru acest program este de circa trei milioane de euro", a declarat Gabriela Firea.

Totodata, Primarul General a declarat ca pentru cabinetele medicale scolare se va achizitiona aparatura de urgenta medicala, aparate pentru masurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimante, aparate de aer conditionat, precum si completarea pieselor de mobilier, frigidere etc iar in cazul cabinetelor stomatologice scolare se vor achizitiona scaune stomatologice, diverse piese de instrumentar, aparate de distilat apa, aer conditionat, laptopuri, imprimante, etc. Gabriela Firea a mai explicat ca si in cazul cabinetelor medicale scolare si pentru cabinetele stomatologice se vor face reparatii curente, igienizari, dezinfectari, montare parchet.

ASSMB va declansa procedura de achizitie publica, in conformitate cu referatele de necesitate intocmite de medicii coordonatori pe fiecare sector al Capitalei.

"Toate cele 447 de cabinete medicale scolare si cele 148 de cabinete stomatologice din scoli, gradinite si universitati vor fi dotate la nivel european. In Bucuresti sunt 245.209 de prescolari, scolari, elevi si studenti", a concluzionat Primarul General, care a reamintit ca a solicitat managerilor de la cele 19 spitale administrate de Municipalitate, un inventar de necesitati pentru a aloca fondurile necesare in vederea dotarii cu aparatura la standarde europene.

"Pana acum am primit 14 referate de necesitate, mai sunt cinci manageri de spital care nu au predat aceste referate", a explicat Firea, potrivit unui comunicat PMB.

Etichete: Bucureşti, cabinete medicale, Gabriela Firea, pmb, renovare cabinete scoli, scoli bucuresti

0/2 COMENTARII
Marcel Pavel
26 aug 10:59
+0
VOTURI
-0
Vreo 600 de cabinete scolare dotate cu 3.000.000 euro? Adica 5.000 euro pe cabinet?
Ce aparatura se poate cumpara cu 5.000 euro, ca sa nu mai spun de reparatiile facute acelor spatii?
frone
26 aug 08:20
+0
VOTURI
-0
Degeaba faceti cabinete daca o sa fie ca la muzeu. De unde aduceti medici competenti? Cine o sa plateasca acesti medici? Cine o sa plateasca materialele tomatologice?
Eu cred ca e vorba de o alta teapa marca Firea. Sa ne zica cat costa un cabint stomatologi la nivel european si inmultim cu sutele ei sa vedem ce rezulta!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE