PMB, despre amplasarea corturilor electorale: Este de competenţa primăriilor de sectorAmplasarea corturilor în care formaţiunile politice sau candidaţii vor strânge semnături pentru alegerile parlamentare nu se înscrie în prevederile legislative privind adunările publice, ci în cele privind activităţile electorale, astfel că autorizarea amplasării acestor corturi este în sarcina primăriilor de sector, precizează Primăria Capitalei, după ce a primit astfel de cereri de autorizare din partea unor partide.

Corturi electorale
Corturi electorale

"Având în vedere că cererile adresate de partidele politice parlamentare şi neparlamentare la PMB au, în fapt, caracter electoral şi nu se încadrează în prevederile legii 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, necesitând doar ocuparea temporară a domeniului public, primăriile de sector sunt abilitate să elibereze avizele pentru amplasarea corturilor atât pentru strângere de semnături, cât şi pentru cele din campania electorală. Competenţa privind activităţile electorale, în conformitate cu legea electorală, revine primăriilor de sector", susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Precizarea vine în contextul în care, luni, Nicuşor Dan a participat la amplasarea primului cort unde Uniunea Salvaţi România va strânge semnături pentru participarea la alegerile parlamentare din decembrie. El a precizat că nu a primit o autorizaţie din partea Primăriei Capitalei, deşi a făcut o cerere în acest sens în urmă cu o lună, iar dacă instituţia nu a răspuns se consideră că a primit o aprobare tacită.

"În urmă cu o lună, pe 26 august, am făcut o cerere la Primăria Capitalei. În primăvară am făcut aceeaşi cerere, ni s-a răspuns în 15 zile şi am început să amplasăm corturile. Acum au trecut deja 30 de zile, nu ni s-a dat niciun răspuns, am tot fost trimişi de la o direcţie la alta a Primăriei Capitalei. Deja a trecut jumătate din termenul de strângere a semnăturilor şi există o interpretare a legii acordului tacit care spune că atunci când ceri ceva unei autorităţi, ea nu-ţi răspunde în termen de 30 de zile, consideri că ţi-a soluţionat în mod pozitiv", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR).

Nicuşor Dan a făcut parte din echipa care a montat primul cort al USR, amplasat în Piaţa Universităţii, vizavi de esplanada cu statui. În Capitală vor fi 38 de astfel de corturi în care membrii şi simpatizanţii USR le vor cere trecătorilor să semneze pentru susţinerea formaţiunii politice la depunerea candidaturilor pentru Legislativ.

"Dacă vine Poliţia Locală şi îl demontează, n-o să ne batem cu Poliţia Locală. O să le arătăm şi legea şi cererea pe care am depus-o acum mai bine de 30 de zile Primăriei generale. O să sperăm că ei o să înţeleagă, că o să interpreteze corect legea. Dacă ne vor demonta, vor face un abuz şi ne vom îndrepta împotriva lor în instanţă, în penal, pentru abuz în serviciu", a mai spus Nicuşor Dan.

Etichete: corturi electorale, nicuşor dan, Primăria Capitalei, usr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE