PMB doreşte să propună Ambasadei Italiei un alt teren în schimbul Parcului Nicolae IorgaPrimarul general, Gabriela Firea, a anunțat, marți, în debutul ședinței Consiliului General al Municipiului București, că Primăria Capitalei dorește să propună Ambasadei Italiei un alt teren în schimbul suprafeței de 3.087 metri pătrați care face parte din Parcul ''Nicolae Iorga'' de pe Calea Victoriei.

Parcul Nicolae Iorga
Parcul Nicolae Iorga

Primăria a menționat că lotul de teren pe care Ambasada Italiei dorește să îl scoată la licitație reprezintă o treime din suprafața totală a parcului, în condițiile în care aproximativ 6.000 de metri pătrați din acest parc aparțin Municipalității.

Primarul general a adăugat că în 2012 Ambasada Italiei a solicitat Primăriei un schimb de terenuri, exprimându-și, la momentul respectiv, preferința pentru o suprafață din zona de nord a Capitalei, care însă în prezent este ocupată de o reședință particulară.

În acest sens, Gabriela Firea a precizat că Primăria Capitalei intenționează să abordeze din nou varianta unui schimb de terenuri, oferind însă o altă suprafață de 3.000 de metri pătrați, situată în altă parte a municipiului București. În cazul în care această încercare va eșua, vor fi inițiate negocieri, ținând cont însă și de bugetul Capitalei, a precizat primarul general.

Ambasada Italiei la București a anunțat, luni, scoaterea la licitație, în perioada 10 aprilie — 15 mai, a șase imobile aflate în proprietatea statului italian, printre care și un teren din Calea Victoriei, folosit drept parc public.

Este vorba despre o suprafață de 3.087 metri pătrați de pe Calea Victoriei nr. 184-188. Prețul de pornire pentru licitație este de 5,5 milioane euro.

Conform anunțului, procedura de licitație este reglementată de legislația italiană în vigoare și cu respectarea legii române. Se menționează că anunțul de licitație nu prejudiciază exercitarea dreptului de preempțiune din partea celor eventual îndreptățiți.

Etichete: ambasada italiei, Bucureşti, nicolae iorga, parc București, parcul nicolae iorga

0/3 COMENTARII
altul
13 Apr 09:20
+0
VOTURI
-0
Sa-i dea mme firea teren in voluntari, la pandelica al ei.
Cris
12 Apr 12:29
+0
VOTURI
-0
De ce mai...? Lasa mai sa se faca un mall acolo in locul Parcului. M-am uitat pe Calea Victoriei si nu e niciun mall din sticla. La ce drk ne trebuie parcuri cand putem construi mall-uri?
vlad
12 Apr 10:30
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg logica, de ce nu se cumpara terenul?? Purtata o discutie directa cu Ambasada, poate fac o reducere de pret considerand pentru ce o sa fie utilizat terenul: parc, utilitate publica.

Cum sa le dai la schimb un teren?? Primaria nu-sipermite sa piarda niciun metru patrat. Suntem mult, mult sub media europeana la spatiu verde pe cap de locuitor. Practic absolut orice teren disponibil ar trebui impadurit si transformat in parc...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE