PMB: Încep lucrările de consolidare şi restaurare a Palatului Voievodal Curtea Veche din CapitalăLucrările de consolidare şi restaurare a Palatului Voievodal "Curtea Veche" vor începe săptămâna viitoare, în acest moment realizându-se organizarea de şantier, anunţă primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea susţine că imobilul va deveni spaţiu muzeal în care se vor regăsi spaţii expoziţionale cu caracter temporar şi permanent, spaţii multifuncţionale destinate întrunirilor şi manifestărilor culturale, birouri, spaţii tehnice necesare asigurării climatizării, spaţii de depozitare materiale arheologice, cafenea şi magazine. Contractul de lucrări are o valoare de aproximativ 38 de milioane de lei, fără TVA.

lucrarile de consolidare si restaurare a Palatului Voievodal Curtea Veche
lucrările de consolidare şi restaurare a Palatului Voievodal Curtea Veche

Palatul Voievodal Curtea Veche, monument istoric, va fi consolidat, restaurat şi redat circuitului turistic în baza unui contract încheiat de Primăria Capitalei cu Compania Municipală Consolidări SA, iar proiectul are că scop, în afara protejării, restaurării şi consolidării, punerea în valoare a vestigiilor şi recomandă o serie de intervenţii absolut necesare asupra vestigiilor, unele directe, cu rol de asigurare a integritătii şi stabilitătii structurii, altele indirecte, cu rol de a inlătura factorii care pun în pericol starea acestui monument, spune primarul Capitalei.

Situat în Str. Franceză nr. 19-23, în Centrul Istoric, vechiul Palat Voievodal este alcătuit dintr-un corp cu pivniţe acoperite în terasă circulabilă, iar în partea de est se mai păstrează trei travee ale fostului palat aflat în diferite stări de conservare. În zona de nord se păstrează ruinele fostei băi turceşti, alcătuită dintr-un subsol acoperit cu boltă cilindrică şi protejat de un acoperiş provizoriu. În plus, pe langă acestea s-au mai păstrat ziduri care marchează conturul fostului palat voievodal. Ruinele sunt amplasate în general în spaţii deschise.

Termenul de execuţie a lucrărilor de este 32 de luni, iar contractul de lucrări are o valoare de aproximativ 38 de milioane de lei, fără TVA.

Conform primarului Capitalei, după finalizarea lucrărilor de restaurare, Palatul Voievodal Curtea Veche va deveni un spaţiu muzeal divers în care se vor regăsi spaţii expoziţionale cu caracter temporar şi permanent, spaţii multifuncţionale destinate întrunirilor şi manifestărilor culturale, spaţii administrative (birouri), spaţii tehnice necesare asigurării climatizării, spaţii de depozitare materiale arheologice, hol principal de acces, cafenea, magazine.

Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche păstrează cele mai vechi mărturii istorice din Bucureşti, care datează din secolul al XIII-lea, însă cel mai important aspect îl reprezintă continuitatea locurii acestui spaţiu timp de peste 500 de ani, foarte puţine locuri din Bucureşti având această valoare istorică. Muzeul este organizat în incinta Curţii Domneşti, resedintă a principilor Tării Româneşti începând din secolul al XIV-lea. Între anii 1459-1660, Bucureştiul a fost reşedinţa domnitorilor Tării Româneşti, în paralel cu vechea capitală a Târgoviştei, iar după anul 1660 a rămas capitală unică. Perioada de glorie a Curţii Domneşti a fost în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu (1688-1714), când suprafaţa palatului şi a grădinilor însumau 25.000 mp, într-un perimetru delimitat astăzi, la sud, de răul Dâmboviţa, la vest de străzile Smârdan şi Şelari, la nord de artera comercială Lipscani, iar la est de bulevardul I.C. Brătianu. După anul 1798, acest perimetru a fost licitat, iar pe locul său au apărut străzi şi cartiere. Muzeul a fost amenajat între anii 1969-1974 şi păstrează în cea mai mare parte amprenta istorică a secolului al XVIII-le,a precum şi fragmente de ziduri din timpul domniei lui Vlad Ţepeş (1456-1462), alături de fundaţiile primei reşedinţe din secolul al XIV-lea.

Etichete: curtea veche, lucrari consolidare, palatul voievodal, restaurare

0/1 COMENTARII
Viorica Dăncilă
25 feb 21:07
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, sunt Viorica Dăncilă, aproape că mi-am pierdut viața când soțul meu de șase ani m-a părăsit să fiu cu o altă femeie. Am plâns și am oftat în fiecare zi și noapte, până am fost atât de rău încât am venit pe internet pentru ajutor. Și am văzut o mărturie a unui vrăjitor minunat care o ajută pe o doamnă pe nume Adina-Ioana Vălean să-și refacă casa și am decis să o încerc, așa că am contactat-o ​​pentru ajutor și el mi-a aruncat o cutie de ortografie de dragoste pe care o folosesc soțul meu pentru ia-mă înapoi, iar acum sunt o femeie fericită. Pentru ceea ce ai făcut pentru mine, nu voi înceta să împărtășesc numele tău bun cu oamenii de acolo, pentru munca bună pe care ai făcut-o pentru mine. Sper ca Dumnezeu să vă binecuvânteze foarte mult, i-ați ajutat pe oameni să-și recâștige dragostea, este ideal că am publicat acest lucru într-un ziar local pentru Dr. Amiso, în alții pentru a aduce mai mulți clienți la el, el merită mai mult decât acesta și este sigur că îl va răsplăti. fie că este vorba de sănătate sau cancer, divorț sau sarcină, recuperare de datorii sau datorii, HIV sau orice virus, încetați să plângeți, contactați herbalisthome01@gmail.com sau sunați la whatsapp la +2349045238817. el este singurul răspuns la toate problemele dvs. Testat și de încredere, de încredere 100%.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE