PMB le interzice taximetriştilor să vorbească la telefon şi să discute cu clienţii anumite subiecteOrdinea de zi a CGMB a fost suplimentată, pentru şedinţa de marţi, cu proiectul de modificare a legii taximetriei. Primarul Gabriela Firea a anunţat că activitatea de taximetrie se va face, obligatoriu, printr-un dispecerat, iar şoferii nu mai au voie să refuze curse sau să ceară bonusuri, să fumeze în taxi sau să se angajeze în discuţii cu clienţii despre politică, religie sau sex.

Taxi
Taxi

"Taximetriştii nu mai au voie să refuze curse sau să ceară bonusuri. Să nu fumeze şi să aibă o ţinută decentă. Să nu vorbească la telefon sau să nu asculte muzică tare. Să nu se angajeze, cu clienţii, în discuţii privind subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor, convingerilor clientului în religie, politică şi domeniul sexual (..) Se instituie obligativitate ca activitatea de taximetrie să se facă printr-un dispecerat", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei de consiliu.

De asemenea, Gabriela Firea a precizat că toţi taximetriştii trebuie să ofere clienţilor posibilitatea de a plăti şi cu cardul.

Proiectul de modificare a legii taximetriei a fost lansat la începutul lunii decembrie, ca urmare a unei întâlniri cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Aceştia i-au prezentat primarului general o serie de revendicări ale asociaţiilor taximetriştilor licenţiaţi, care reclamau, printre altele, concurenţa neloială practicată prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie.

Etichete: Bucureşti, legea taximetriei, pmb, taxi, taxi bucuresti

0/1 COMENTARII
Sa ne unim in rugaciune, oameni buni!
20 dec 18:30
+0
VOTURI
-0
OK. Suna bine propunerile.
CINE vegheaza la respectarea lor? CUI ne putem adresa cu reclamatii daca o maimuta refuza o cursa, sau fumeaza in masina, sau e stationat intr-o statie de autobuz sau colt de intersectie? Nu prea e specificat, deci nimanui...

Hotararea asta de consiliu e apa de ploaie. Tamaie pentru votacii pesedisti. Cum zicea desteptul ala... "Sa ne rugam pentru duamna Firea!"....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE