PMB: Municipalitatea va prelua de la MApN terenuri pentru construcţia de locuinţe socialePrimăria Capitalei va prelua în proprietate şi administrare mai multe terenuri care aparţin Ministerului Apărării, pe care vor fi construite locuinţe sociale şi pentru tineri, spune Municipalitatea, în urma unei întâlniri între ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primaria Capitalei
Primaria Capitalei

Potrivit Primăriei Capitalei, discuţiile au vizat transferarea unor terenuri din proprietatea statului şi din administrarea MApN în proprietatea municipiului Bucureşti, pentru a fi construite acolo locuinţe sociale şi pentru tineri, dar şi pentru realizarea unor investiţii care vizează sistematizarea circulaţiei.

"Una dintre problemele cu care se confruntă Capitala şi pe care ne dorim să o rezolvăm cât mai rapid este deficitul de locuinţe. Am înfiinţat Trustul de Construcţii Metropolitane care are că obiectiv construirea unor ansambluri de locuinţe, la preţuri mult mai mici, destinate atât categoriilor sociale defavorizate, cât şi tinerilor care nu-şi permit să achiziţioneze o locuinţă de pe piaţă liberă. O primă măsură pe care am întreprins-o a fost identificarea unor terenuri care să se preteze la astfel de investiţii. O parte dintre acestea nu sunt, însă, în proprietatea municipiului Bucureşti, ci în proprietatea statului şi în administrarea MApN. De aceea, venim cu propunerea de a constitui un grup de lucru tehnic, format din specialişti ai PMB şi MApN, care să ia măsurile necesare astfel încât să putem declanşa cât mai urgent procedurile juridice necesare pentru preluarea terenurilor şi demararea investiţiilor ", a spus Firea.

În cadrul discuţiilor s-au stabilit suprafeţele de teren pe care Municipalitatea intenţionează să dezvolte proiecte imobiliare, acestea fiind situate în următoarele zone din Capitală: stradă Odăi, în suprafaţa de aproximativ 9000 mp, str. D. Pompei, circa 40000 mp şi str. Gheorghe Pătraşcu, aproximativ 9000 de mp.

Totodată, Firea şi Fifor au convenit ca Municipalitatea să mai preia încă trei terenuri de pe Şoseaua Olteniţei, Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Antiaeriană pentru realizarea unor artere noi sau construirea unor pasaje, situate pe inelul median al Capitalei.

Etichete: locuinte pentru tineri, locuinţe sociale, pmb

0/1 COMENTARII
TACHE
16 Nov 11:23
+0
VOTURI
-0
Mai dorim si fapte. Ca de promisiuni suntem satui.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE